Ohlasy 46. kolo

Milan Gulaš #77: Hokej si nyní strašně užívám!

Plzeň – Devět gólů viděli fanoušci indiánů v síti Zlína. Kapitán modrobílých Milan Gulaš byl hned u šesti (5+1), díky čemuž se vyšvihl na pozici lídra v tabulce střelců i nejproduktivnějšího hráče celé extraligy.

Milane, jak byste se za úspěšným duelem se Zlínem otočil?
Dneska nám to vyšlo parádně. Asi nepamatuji takovýto zápas v extralize. Moc si toho vážím, že to takto vyšlo a mohl jsem pomoci týmu. Na druhou stranu nesmíme zapomenout na Honzu Kováře, protože mi dával fantastické přihrávky. Potvrdil, jaký je hráč a jak je pro nás důležitý a jak nás všechny pozvedl. Já si hokej s ním ohromně užívám.

Je náhoda, že jste Zlínu vstřelil osm branek v posledních dvou zápasech?
Já jsem hlavně hrozně rád, jak jsme duel odehráli od první do poslední minuty. Všichni jsme si byli vědomi, že bojují o desítku a momentálně hrají výborně. My jsme však plnili po celé střetnutí, co jsme si řekli. Takovéto zápasy před play-off potřebujeme – musíme se je naučit hrát, protože jsou to velmi nepříjemné hokeje. Stále musíme být ale pokorní, protože tohle je to, co nás dostalo tam, kde nyní jsme.

Za rozhodnutého stavu je asi o to cennější, že to tým nezabalí a stále chce…
Přesně tak, i trenéři nás za to pochválili. Nepřestali jsme hrát, nerozptylujeme se výkonem a od první do čtvrté lajny každý hráč chce dát gól. To je to, o čem jsem mluvil. V tom musíme pokračovat, abychom se utvrdili v naší správné cestě a vlastní síle.

Bylo dnes něco oproti jiným utkáním jinak?
Každé střetnutí je jiné. Jsou zápasy, kdy se to více otevírá, já se dnes hlavně snažil trefovat bránu. Pak jsou duely, jako třeba s Chomutovem, kdy máme padesát střel a nezvládneme to. Vše je dvousečné.

Bylo dnes během dne něco jinak?
Já už před zápasem cítil, že by to mohlo být dobré. My si s Kovym výborně vyčistili hlavu během volna na horách. Ono je důležité na ledě, když jste kámoši i mimo něj. Mladý Pourák nás perfektně doplňuje a jak jsem říkal, hokej si hrozně užívám. Už jsem hrál se spoustou výborných hráčů. V první sezóně tady se Stráčou a Vlasym jsem byl ještě mladší hráč a ohromně mi to pomohlo ke vzrůstu v hokejové kariéře a poslalo mi to do světa, kde jsem se zase otrkal a nabral další zkušenosti. Nyní chci být v roli, abych pomáhal mladším klukům a ukázal cestu jim, jak se někam dopracovat.

Pře šesti let jste dal čtyři góly Liberci…
Nepamatuji se (úsměv). Já se moc dozadu nekoukám, spíše dopředu, kde mám vytyčený jasný cíl a to je pro mě osobně pohár, který chci zvednout nad hlavu. Nechci říct, že individuální statistiky nesleduji, ale tohle je pro mě přednější.

Co se týče individuálních statistik, rázem jste v trháku v tabulce střelců i produktivity…
Máme tam ještě spoustu zápasů, které pro nás budou těžké a to je pro mě důležitější. Když to potvrdím nebo získám, bude to paráda, ale jak už jsem řekl, pro mě je důležitější něco jiného.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!