Ohlasy 14. kolo

Milan Gulaš velí: Nesmíme klesat na mysli. Ono se to otočí!

Prakticky totožná písnička jako v pátečním duelu v Karlových Varech. Indiáni jsou více na puku, útočí, tvoří, ale body si domů neodváží. V Liberci na gólmana Will vystřelili 38krát, ale odchovanec plzeňského hokeje za svá záda nepustil jediný puk. Především proto domácí Tygři zvítězili 3:0.

Západočeši do duelu naskočili jako divoká voda a Bílé Tygry drželi především v jejich pásmu. I když měli více ze hry, otevřít skóre se jim ale nepodařilo. Zápas gólmanů zlomil až v polovině duelu Marek Kvapil. „Měli jsme v útočném pásmu tlak, jenže puk se odrazil do středního pásma, kde ho Marek našel, když akorát naskočil ze střídačky. Měl před sebou otevřený prostor a jel sám na bránu,“ povzdechl si Milan Gulaš. Jedním dechem ale dodal: „To ale vůbec nic nemění na tom, že je to skvělý hráč! I díky jeho práci je Liberec tam, kde je. Dnes rozhodlo to, že oni vstřelili branky. My ne.“

Stejné hodnocení utkání a totožný problém jmenovali hráči také po utkání v Karlových Varech. V Liberci i přes 38 střel nevstřelili ani jeden gól. „Je to náš největší problém, především v posledních dvou zápasech. Máme plno střel, vypracujeme si dostatek vyložených šancí, ale v koncovce se vyloženě trápíme. Naprosto to samé jak v Karlových Varech. Zápasy jsme vůbec špatně neodehráli!“ pokračoval Gulaš. A jak z toho tedy ven? „Recept je jednoduchý – nesmíme klesat na mysli a pokračovat v naší hře dál. Ono se to určitě otočí,“ věří kapitán týmu.

Indiáni nemají na chmury prakticky žádný čas. Už za dva dny totiž hostí na vlastním ledě jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Na západočeský led totiž přijede obhájce titulu Kometa Brno. „Zápasy si vybírat nemůžete,“ krčí rameny Gulaš. „Musíme na tenhle víkend zapomenout a připravit se na těžký duel s Kometou. Pro nás to může být odrazový můstek, abychom se uklidnili v koncovce. Naše hra není špatná – jediným minusem je ta koncovka. Ale doufám, že to v úterý zlomíme a dáme víc než jednu branku!