Podpora MŠMT ČR

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy opět podpořilo plzeňský klub!

Plzeň - Indiáni již dlouhé roky patří mezi nejúspěšnější mládežnický klub v České republice a to i přes to, že na jaře letošního roku nemohli dobře rozehrané soutěže dotáhnout do úspěšného konce vinou pandemie coronaviru. A navíc se opět těší z podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Z dotačního programu MŮJ KLUB směřovala finanční podpora pro mladé hokejisty i v roce 2020.

Dotace byla poskytnuta na podporu kvalitní přípravy dětí a mládeže v odvětví sportu, ledního hokeje. Zejména pak na zajištění potřebných náležitostí související s tréninkovými jednotkami a soutěžemi. Oproti letům předešlým byl letošní rok kvůli pandemii coronaviru specifický. Prostředky tak byly využity pochopitelně na trenérskou činnost a zdravotní prohlídky hráčů. Zároveň ale také na techniku a výbavu. Zmínit můžeme vybavení pro společné rozbory herních situací, sledování nových trendů v hokejové přípravě, hodnocení tréninků a podobně. Nechybí ani vybavení pro vzdělávání mladých hokejistů ve formě on-line výuky či GoPro kamera umístitelná na helmy gólmanů, která následně brankáři při rozboru danou situaci přesně ukáže.

Podpora je určena pro děti od těch nejmenších v Brusličce až po hráče do 14 let.

Klub velmi děkuje za podporu, která je pro chod hokejového klubu důležitá. Bez finančních příspěvků z veřejnoprávních zdrojů a podpory státu, Plzeňského kraje, Města Plzeň a Městským obvodům Plzeň 1 a 3 by nebylo možné zajistit kvalitní podmínky pro hokejovou přípravu a sportovní vyžití dětí a mládeže.