Ohlasy Pardubice

Míra Svoboda chytá výborně, můžeme se na něj spolehnout, říká Tomáš Mertl

Plzeň - Čerstvý reprezentant Tomáš Mertl si na ledě pardubického Dynama připsal hned dvě trefy, jednu asistenci, mnohokrát pomohl týmu ubránit oslabení... Prostě parádní odpoledne pro plzeňského útočníka.

Po dlouhých devíti dnech se modrobílí opět dostali do akce, proti Dynamu navíc začali hodně zostra, když hned zkraje inkasovali Plzeňáci dva menší tresty. Těžkou situaci však hosté zvládli a nakonec celou první část ovládli. „Dlouho jsme nehráli, ale hodně jsme potrénovali a připravili se na zápas, první třetina byla z naší strany hodně dobrá. Potom jsme se možná trochu uspokojili, ale nakonec jsme to dotáhli do zdárného konce, Míra Svoboda nás v bráně skvěle podržel,“ říká Tomáš Mertl.

Útočník s číslem 86 si připsal gól v klasickém počtu hráčů na ledě, trefu v přesilovce, následně asistoval u branky Michala Moravčíka v oslabení. Všechny úspěchy Plzně tedy padly v úplně různých situacích. „Je to tak, bylo to také i o štěstí. Jsme hlavně rádi, že jsme využili přesilovku pět na tři, pak jsme dali gól i v oslabení, kde jsme to sehráli moc dobře, výborně nás podpořil bek. Bylo z toho přečíslení a gól,“ chválí svého kolegu z obrany centr první formace.

Neprůstřelnost i nadále drží plzeňská ofenziva v čele s výtečným Miroslavem Svobodou. Ten si připsal již třetí nulu v řadě! Tomáš Mertl strážce plzeňské branky chválí: „Míra chytá opravdu výborně, ale ve druhé polovině utkání jsme byli možná trochu uspokojení, že vedeme o tři branky, měli jsme bránit zodpovědněji. Trenéři nás na to pak upozorňovali, ale Míra prostě chytá výborně a můžeme se na něj spolehnout.“ Také v duelu proti Pardubicím se indiáni mohli spolehnout na perfektní práce v ofenzivě, obranu Východočechů překonali čtyřikrát. „Zatím to tak je, padá nám to tam, ty góly umíme dát. Vepředu máme velkou sílu, takže se toho snažíme zužitkovat už hned začátku. Okamžitě se snažíme dostat do útoku, takže doufám, že to tak bude pokračovat i nadále,“ věří nastolenému trendu Tomáš Mertl.