Preisinger zůstává indiánem

Miroslav Preisinger zůstává indiánem!

Plzeň – Již o vypadalo, že toto spojení nebude platit, ale nakonec je vše jinak.

Sedmadvacetiletý Miroslav Preisinger i nadále spojil svoji budoucnost se Škodou Plzeň. Slovenský forvard v modrobílém dresu odehrál rovných 150 zápasů, nasázel dvanáct branek a osmadvacet připravil pro své spoluhráče.

Bratislavský rodák začínal s hokejem v tamním Slovanu, kde si také vyzkoušel poprvé slovenskou nejvyšší soutěž. Ještě před tím však strávil dvě sezóny v kanadské juniorské soutěži, v týmu Sarnia Sting. Po návratu ze zámoří působil mladý centr ve stejném klubu, kde ovšem okusil také Kontinentální hokejovou ligu. V průběhu sezóny 2012/13 odešel Preisinger do Skalice, poté zamířil do Banské Bystrice. Na západě Čech pnásledně ve třech sezónách vybojoval dva bronzy.

”Vyskytly se nějaké problémy se zdravotním stavem Ryana Hollwega a po odchodu Filipa Přikryla jsme chtěli ještě doplnit kádr. Miro u nás tři roky byl a odvedl velmi solidní práci, je platným hráčem i pro defenzivní práci a oslabení. Spolupráci vítal a byl rád, že bude opět součástí týmu“ popisuje Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.