Ohlasy 34. kolo

Musíme hrát celý zápas, nevypustit ani jednu minutu, burcuje Roman Vráblík

Plzeň – Indiáni získali proti Mladé Boleslavi nakonec jen jeden bod, hostující Bruslaři rozhodli zápas v prodloužení. Po utkání byli západočeští aktéři z výsledku, ale i z výkonů v určitých pasážích hry, rozladění. Zápas okomentovali beci Roman Vráblík s Conorem Allenem.

Hlavní body neúspěšného boje o domácí body shrnul Roman Vráblík: „Nevstoupili jsme do zápasu, jak jsme chtěli, prohrávali jsme. Sice jsme to otočili, ale nešťastně jsme pak dostali vyrovnávací gól. V prodloužení jsem měl i já jednu šanci, ale nic jsme neproměnili, nakonec jsme sami inkasovali.“ Čím Středočeši modrobílým nejvíce zatápěli, že si díky tomu nakonec připsali bonusový druhý bod? Vráblík pokračuje: „Nedělají žádné velké kombinace, hned chodili do brány. Prostě hráli jednoduše, protečovali si puk a hned za ním šli, nic složitého.“

Ladislav Čihák, hlavní trenér Škody, po utkání na tiskové konferenci rázně hovořil o nespokojenosti s bojovností týmů v určitých částech zápasu. Podobně hovořil i obránce s číslem 90 na zádech: „Musíme hrát celou dobu, nevypustit ani jednu minutu. Musíme vyhrát, výhry potom natáhnout a udržet. Od začátku soutěže jsme neměli žádnou šňůru, nedá se vždy jen vyhrávat o jeden, dva góly, není to optimální.“ V nabitém programu Západočeši duel opět nedohrávali na všechny čtyři zahajovací formace, což dle slov kouče Čiháka stále praktikovat nelze.

Sám Roman Vráblík však například v početní nevýhodě ukázal obrovské srdce a bojovnost, v oslabení ve třech udržel za brankou soupeře puk na řadu velecenných sekund. „Bylo to štěstí, chtěl jsem to samozřejmě udržet, každá sebemenší věc může tým nakopnout. Když někdo protihráče dohraje, když se v oslabení udrží dlouho puk, bohužel nám se nakonec zápas nepovedl,“ říká skromně osmadvacetiletý bek. Jeho činnost velmi ocenili plzeňští fanoušci, kteří Romana Vráblíka počastovali potleskem a vyvoláváním jeho jména.

I v tomto utkání se prosadil Conor Allen, který se po hattricku v Champions Hockey League mohl radovat i proti Mladé Boleslavi. „Jen jsem většinou ve správné chvíli na správném místě, doufám, že to tak bude pokračovat i nadále. Pro mě je hlavní dostat puk na bránu, že jsou z toho góly, to mě sice těší, ale pro mě jsou důležitější výhry a týmové body,“ hlásí jednoznačně americký bek. Podle něj si musí jít Škodovka více za vítězstvím. Když má v utkání příležitosti, které by dobře rozehraný duel rozhodly, musí je proměňovat. „V části, kdy jsme vedli 2:1, jsme měli hodně šancí, ale neproměňovali jsme je. Musíme se naučit za takového stavu zápasy vítězně ukončit, rozhodnout je dalším gólem, snad se nám to povede už v neděli v Olomouci,“ věří Allen.

Zápas proti Moře čeká na Západočechy již v neděli, v nabitém programu není příliš času na odpočinek. Může to mít na tým negativní dopad? „Na únavu se nemůžeme vymlouvat, nemyslím, že jsme s Boleslaví prohráli kvůli únavě. Pro každého je lepší hrát zápasy, než pořád trénovat, pro mě osobně určitě,“ prohlašuje Roman Vráblík.