Ohlasy TRI

Musíme sklopit hlavu, dobře potrénovat a v úterý bezpodmínečně vyhrát, velí Svoboda

Plzeň – Indiáni mají za sebou druhý extraligový duel. V Třinci mocně doháněli čtyřgólovou ztrátu, domácí si ale vítězství pohlídali.

Miroslave, tak jaký to byl návrat do Třince?
Pro mě špatný návrat. S mančaftem, jaký máme, nemůžeme prohrát tak, jak jsme tady prohráli.

Co podle vás rozhodlo?
První gól byl nešťastný, při druhém byla skrumáž na brankovišti, já byl trochu odvezen z branky, přišla přihrávka nahoru a bylo to 2:0. To se pak zde těžko otáčí proti týmu, jaký má Třinec. Navíc dnes Oceláři hráli velmi v pohodě. V Brně prohráli a dnes chtěli zvítězit, což bylo vidět od začátku do konce. Takže asi zaslouženě berou tři body.

V sezóně se vždy inkasovali takto z předbrankového prostoru, čím to?
To je asi otázka spíše na trenéry. My jsme si říkali před zápasem, že ten prostor budeme mít pohlídaný. Ale bohužel se to nepovedlo a dostali jsme tak čtyři góly. Musíme si na to dávat pozor, protože i s Litvínovem ta jediná obdržená branka byla prakticky totožná. Na tom musíme zapracovat a nejlépe v úterý tím porazit Olomouc.

U druhé branky jste se hodně rozčiloval, proč?
Vadilo mi, že jsem byl úplně odvezený z brány. Možná to byl náš hráč, nevím, jestli to rozhodčí viděli dobře. Mě v tu chvíli mrzelo, že alespoň nevyužil video. Ale asi to viděl lépe. My jsme se na tento zápas hodně chystali, chtěli jsme zde vyhrát a doma s Olomoucí dokonat tři výhry v řadě, ale to se nepovedlo. Ale už je to za námi a připravujeme se na úterý.

Byl to pro vás duel speciální?
Strávil jsem tady pět, i když třeba jen na letní přípravu. Samozřejmě jsem se sem těšil, ale nyní jsem v Plzni a potřebuji vyhrávat za ní a přesto nejede vlak. Ale to, co jsme dnes předvedli, si prostě nemůžeme dovolit. Musíme sklopit hlavu, zítra dobře potrénovat a v úterý bezpodmínečně vyhrát.

Motivoval jste nějak speciálně své spoluhráče?
Nene, nechám si to na Jihlavu, to je přeci jenom čerstvější záležitost. Něco jsme vypisovali na úvodní duel, protože byl první. Nemohu zase vypisovat pořád, bych zkrachoval (smích).

Rozhodla o osudu zápasu druhá perioda, kdy místo snížení přišlo naopak navýšení náskoku soupeře?
Nevím, my jsme hlavně dostali přes prsty tu první třetinu. Zase se nám docela povedla poslední, tak se od ní snad odrazíme do dalších bojů.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!