Ohlasy HCL

Mým cílem bylo bojovat za všechny bratry v kabině, hlásí Hollweg

Plzeň - I když nepřišlo vítězství, i když Škodovka skončila v Lize mistrů, tak mohla na západě Čech vládnout spokojenost. Proti silnému Luganu totiž indiáni zvládli doma zápas zremizovat v samotném závěru, navíc fanoušci viděli na vlastní oči poprvé v sezoně hrát Ryana Hollwega. V brance také podal spolehlivý výkon debutant Lukáš Sochůrek.

První utkání na horké švýcarské půdě prohráli indiáni 1:4, dnes tedy bylo jejich úkolem dohnat tříbrankové manko. „Nebylo lehké s tím jít do zápasu, ale my jsme se pouze soustředili na to, abychom podali lepší výkon než ve Švýcarsku,“ říká Ryan Hollweg, jehož k tomuto tématu doplňuje i Lukáš Sochůrek: „Pro gólmana to rozhodně nebylo nic příjemného.“

Dvacetiletý odchovanec Slavie se o tom, že bude chytat, dozvěděl v den zápasu na ranním tréninku. „Zpočátku jsem tomu vůbec nevěřil,“ směje se Sochůrek. „Když mi to ale ráno řekl trenér, tak už jsem se začal připravovat. Jsem rád, že se nám podařilo získat remízu,“ dodává talentovaný brankář.

Jeho výkon si pochvaloval i trenér Michal Straka. „Ukázal, že do budoucna se s ním bude dát pracovat,“ řekl kouč Plzně.

Remízového výsledku 3:3, který devět sekund před koncem třetí třetiny zařídil Tomáš Svoboda, si vážil i Ryan Hollweg. „Lugano je dobrý tým, co hraje v jedné z nejlepších lig v Evropě. Chtěli jsme jim ukázat, že hokej umíme a myslím si, že se nám to podařilo. Zahráli jsme o dost lépe než v Luganu,“ myslí si Ryan Hollweg.

Velice nebezpečné opět bylo elitní švédské komando Lugana. V první formaci po svém boku nastupují pravidelně Linus Klasen, Tony Mårtensson a Patrik Zackrisson. A ti tropili velké nebezpečí. „Oni a třeba i Damien Brunner jsou neuvěřitelní, koukal jsem na nějaká videa. Třeba Klasen to měl ke konci zápasu do prázdné branky, ale tam mě to tak trochu trefilo,“ říká skromně Lukáš Sochůrek.

Velkým tématem byl pochopitelně návrat Ryana Hollwega do sestavy Plzně. „Cítil jsem se dobře, koleno už je v pohodě. Díky dnešnímu utkání jsem si mohl ověřit, jak na tom jsem,“ pochvaloval si americký bojovník. „Snažil jsem se bojovat za všechny bratry, které v kabině mám, tak jako vždycky. Chci být dobrý spoluhráč a týmu pomáhat,“ říká.

Pro Škodovku tak účast v Lize mistrů skončila, do osmifinále nepostupuje. „Jsme rádi, že jsme si tuto soutěž zahráli. Pro náš mladý tým bylo dobře, že si vyzkoušel mezinárodní hokej. Lugano má skvělé hráče, kteří nastupovali v NHL. Hráčům se ukázalo, jaká úroveň je jinde ve světě a že ještě musí pracovat,“ hodnotí vystoupení trenér Michal Straka.

Výkon Plzně dnes pochválil i švýcarský útočník Lugana Gregory Hofmann, autor jedné z branek. „Plzeň hrála dobře, rychle si přihrávala a byla pro nás těžkým soupeřem. Nepodali jsme dnes ten nejlepší výkon, Plzeň byla lépe připravená, ale jsme rádi, že postupujeme,“ usmívá se Hofmann.

Nyní už se ale Plzeňané opět musí přepnout na extraligový režim, v pátek je čeká klíčový zápas na ledě Pardubic! „Bude to velké utkání,“ ví Hollweg. „Hrajeme venku a chceme si přivézt tři body, musíme získat zpět své sebevědomí. Každý zápas je důležitý, je třeba se zodpovědně připravit,“ velí Ryan Hollweg.