Ohlasy 38. kolo

Na dnešní vítězství budeme chtít navázat, hlásí dvougólový Filip Přikryl

Minulý týden Škodovka na hradecký Mountfield nestačila, dnes se karta obrátila. Plzeň zvítězila 5:3 a kromě dvou gólů Radka Smoleňáka se trefovali pouze plzeňští odchovanci. Na domácí straně se dařilo Filipu Přikrylovi, který byl rovněž dvougólový.

Před deseti dny se hrála dohrávka dvanáctého kola, dnes už klasické 38. kolo. Indiáni napravili předchozí zaváhání, po pěti kolech berou tři body a slova chvály měl i plzeňský mladý útočník. „Jsme strašně rádi, že jsme tohle utkání zvládli, protože jsme měli v zádech sérii čtyř porážek a i když některé zápasy od nás nebyly špatné, tak body jsme nesbírali. Teď se musíme dobře připravit na další utkání, protože na dnešní vítězství budeme chtít navázat.“ A v čem viděl největší rozdíl proti minulému utkání? „V minulém zápase byli lepší. My jsme si z něho vzali nějaké momenty, na ty jsme se zaměřili a dneska si troufnu říct, že jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Dali jsme si hlavně za úkol více střílet, což se povedlo, soupeře jsme přestříleli a odměnou bylo pět gólů,“ říká Filip Přikryl.  

Skóre dnešního duelu otevřel v první periodě Petr Kodýtek, na jehož zásah hosté odpověděli v závěru úvodní dvacetiminutovky. Prostřední dějství začalo pro Plzeň dobře, když se šikovnou tečí poprvé v zápase prosadil právě Přikryl, leč jeho trefu muset posvětit až videorozhodčí. „Já jsem si byl jistý, že gól bude uznaný. Letící puk jsem tečoval daleko od brány a cítil jsem, že to bylo nízko. Věřím, že tento gól nás nakopl. Cítil jsem na střídačce, že z týmu poté spadl nějaký tlak.“   

Svou další trefu si odchovanec plzeňského hokeje schoval do závěrečné třetiny, když parádní ranou zvyšoval již na 5:2. „U druhého gólu musím hlavně pochválit Honzu Eberleho, protože ten mi tam narýsoval krásnou nahrávku. My jsme si tam přenechali puk, následně mě uvolnil a já byl sám překvapený kolik mám času na střelu, poté jsem jen zamířil a vystřelil. Jsem rád, že jsem pomohl týmu,“ hodnotí své dnešní trefy účastník nedávného mistrovství světa juniorů.

Devatenáctiletý útočník již v letošním ročníku poněkolikáté vstřelit dvě a více branek. V prosinci zapsal do statistik dokonce svůj premiérový hattrick v Tipsport extralize. Čím to si nedokáže říct. „Nemám na to vysvětlení. Každému hráči se hraje lépe, když vstřelí první gól, ale já se snažím hrát pořád svoji hru. Jsem pořád mladý kluk, hlavně musím odvádět práci jakou po mě chce trenér a ty góly jsou jen odměna, která mi může následně pomoct do budoucna kvůli sebevědomí,“ říká na závěr Filip Přikryl.