Ohlasy 22. kolo

Na trestné lavici jsem si zanadával, naštěstí to kluci ubránili, říká autor dvou gólů Petr Kodýtek

Nový den - další zápas. Po včerejším nezdaru proti Brnu tentokrát přišla výhra za tři body. Plzeň se dokázala hned šestkrát gólově prosadit a na rovné třetině z nich se podílel Petr Kodýtek, který nám po zápase sdělil nejčerstvější dojmy.

Jako den a noc byl se dal porovnat zápas s Vítkovicemi oproti tomu včerejšímu s Kometou. Zatímco s Brnem se Západočeši prosadili pouze jednou, dnes hned šestkrát. V čem vidí největší rozdíl samotný hráč? "Sám nevím. Včera nám to nešlo, kord ve druhé třetině, kdy jsme vystřelili snad jedinkrát. Před zápasem jsme si řekli, že musí nastoupit zcela jiný tým, což jsme se snažili plnit. Odměnou je dnešní vítězství." A jak by samotný duel autor dvou přesných tref zhodnotil? "Výsledkově to vypadá jasně, ale pro nás to byl strašně těžký zápas. Před třetí třetinou jsme vedli o tři branky, ale následně jsme jim dali trošku čuchnout, což bylo z naší strany chyba. Dle mého rozhodl až ten pátý gól Matyáše Kantnera, který nás uklidnil," říká Petr Kodýtek.

Jak už hráč prozradil, po čtyřiceti minutách vedla Škodovka 4:1 a vše směřovalo k jasnému vítězství. Jenomže hned v první minutě závěrečného dějství se prosadil ex-plzeňský Schleiss a ve vlastním oslabení vzápětí indiáni inkasovali z hokejky Marosze. Vítkovice mohly dokonce vyrovnat, k dispozici měly několik přesilových her, ale plzeňští hráči vše zvládli. "V závěrečné pasáži jsme měli hodně vyloučených hráčů. Jedno oslabení skončilo a nedlouho poté vše nanovo, takže tohle si musíme do dalších zápasů pohlídat. I já jsem byl na trestné lavici a co vám budu povídat, trošku jsem si zanadával, naštěstí to kluci ubránili, takže mi spadl kámen ze srdce," neskrývá své pocity plzeňská osmaosmdesátka. 

Modrobílé uklidnil až gól Kantnera ze závěru utkání. Konečně se probudili i střelci, kterým to v probíhající sezóně vůbec nestřílelo. Svou první branku v sezóně dal David Stach, po delší době se trefil i zmiňovaný Matyáš Kantner a Petr Kodýtek vše podtrhl. Na otázku proč se hráčům tolik střelecky nedaří dlouze přemýšlel. "Tohle je strašně těžké hodnotit. Když hokejista dlouho nedává góly, tak mu to v hlavě začíná šrotovat, ale nezbývá nic jiného než tvrdě trénovat a zaměřovat se na tah do brány a přesnost střely. Moc to klukům přeji a doufám, že budou i nadále přidávat další přesné trefy," chválí své spoluhráče Kodýtek. 

I čtvrtá formace "Rafanů" byla dlouho bez vstřelené branky. "Šance byly i v předchozích zápasech. S Petrem Strakou, když Jan Eberle nehrál, jsme si říkali, že se z toho nesmíme hroutit a hrát pořád stejně. Doufám, že to nyní ze mě trošku spadne a budu se cítit daleko lépe. Přál bych si tu pohodu přenášel i na kolegy z formace a abychom se cítili stále lépe a lépe," říká závěrem plzeňský odchovanec.