Ohlasy 39. kolo

Na vavřínech neusneme, díky bodové šňůře máme v hokeji lehkost, hlásí Jan Eberle

Třetí západočeské derby nakonec vyšlo indiánům na jedničku, z Karlových Varů si modrobílí přivezli výhru 5:1 a další tři body do extraligové sbírky! Třemi kanadskými body se na vítězství podílel útočník Jan Eberle.

Jan Eberle se svými stálými parťáky - Petrem Strakou a Petrem Kodýtkem - letos válí, velký bojovník v probíhajícím ročníku zaznamenal již 20 bodů za 12 gólů a 8 asistenci. Právě on otevřel skóre třetího letošního západočeského derby, když využil zaváhání v rozehrávce Energie a trefil se přesně do pravé šibenice. „Dobře jsme forčekovali, soupeř asi trošku zpanikařil. Těžko říct, přišla nahrávka, podařilo se mi ji vystihnout, pak už jsem se jen snažil vystřelit, aby z toho byl gól. Naštěstí to tam spadlo,“ popisuje důležitou vedoucí trefu Eberle.

Ve třetí třetině, když Škodovka vedla 2:1, mohla zvýšit své vedení v dlouhé přesilovce pět na tři, leč to se nepodařilo. Domácí oslabení zvládli, ale sebevědomí jim zkazila nádherná akce, kterou pro Petra Straku vykombinovali právě Jan Eberle a neomylně přihrávající Vojtěch Němec. Straka střílel do prázdné brány a bylo to 3:1 pro Plzeňany. Čtvrtou trefu přidal pět minut před koncem znovu Jan Eberle. „Vždycky je dobré, když odskočíme o dva nebo tři góly. Takže možná spíše bylo klíčové, když jsme odskočili na rozdíl tří branek. Protože 1:3 je pro soupeře ještě hratelné, ale prohrávat o více než dva góly je hodně složité. My jsme to pak už v klidu dohráli,“ těší forvarda s číslem 17 na zádech.

V Plzni působí první sezónu, tak jaky dojem na něj zatím udělaly duely Škody a Karlových Varů? „Derby jsem vnímal hlavně tím, že přijelo hodně plzeňských fanoušků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Ta nás hráče určitě nahecovala. Utkání bylo celkově vypjaté, ale žádné zákeřnosti jsem tam neviděl. Byl to boj, který jsme zvládli dobře a odvezli si tři body,“ chválí Jan Eberle příznivce indiánů, kteří pro svůj tým na stadionu Energie vytvořilo prakticky domácí prostředí.

Škodováci bodovali v posledních deseti duelech! Šest zápasů v řadě navíc dokázali vyhrát, v těchto zápasech nastříleli celkem 29 branek. Jaké mohou mít podle Jana Eberleho takové výsledky vliv na chod mužstva? „Na vavřínech neusneme! Tady jde spíš o to, že když se povede natáhnout takovou bodovou šňůru, při které se daří, tak je v hokeji lehkost. Je to na nás i vidět, že nejsme nervózní, hrajeme dobře a dokážeme si hezky nahrát. K tomu je ta úspěšná šňůra jen nápomocná,“ říká devětadvacetiletý útočník.