Preview 17.kolo

Naposledy před pauzou! Indiáni vyzvou Vítkovice

Plzeň – Naposledy se před první reprezentační akcí sezóny porvou extraligové celky o body. Západočeši v jednom takovém přivítají Vítkovice.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

Home Monitoring Aréna, Plzeň
4. listopadu 2018
17.kolo Tipsport extraligy

Do předloňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera zakončila loňskou základní část na skvělém třetím místě, ovšem v prvním kole ji čekal pořádný oříšek – úřadující mistr z Brna. Ten na ledě soupeře ukořistil oba duely v poměru 3:2 a doma hladký postup dokonal 4:0 a 3:1. Letos se jí opět poměrně daří, průběžné umístění je prakticky totožné. V první porci třinácti utkání Ostravané pětkrát nebodovali, tedy podobně jako Plzeň, ta čtyřikrát. Oba celky jsou tak v tabulce blízkými sousedy, lépe jsou na tom ovšem díky duelům ve druhé čtvrtině hosté.

Vítkovice opět táhne gólman Patrik Bartošák. Co do procentuální úspěšnosti zákroků se vyhřívá v popředí celé extraligy na metě čtyřiadevadesát procent. Ještě o něco tak vylepšuje statistiky z loňské základní části, kdy vyhrál s hodnotou 93,34. Naopak v útoku v popředí celé extraligy hokejisté Ridery nevyčnívají, zato táhnout společně za jeden provoz. Vždyť hned pět nejproduktivnějších šikulů má prakticky stejný počet bodů – Zdráhal, Květoň, Roman, Stránský a Tybor. V týmových číslech se u využití přesilových her Ostravané drží v pozadí startovního peletonu, u hry v oslabení je to ale přesně naopak. Oba dnešní soupeři se také velmi podobají v domácí návštěvnosti.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 3
BK Mladá Boleslav 2
(1:1, 1:1, 1:0)


Branky a nahrávky: 32. O. Roman (Hrbas), 33. Lev (Dej, Schleiss), 60. Šidlík (Dej, Hrbas) – 13. Šťastný (Bernad, Pabiška), 33. Skalický (P. Musil, Bernad).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý, de la Rose – Dej, Lev (A), Schleiss – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Toman, Pytlík, Baláž.


HC Škoda Plzeň 2
HC Kometa Brno 4
(2:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Čerešňák (V. Němec, Kodýtek), 20. Stach (Straka, Nedorost) – 12. L. Čermák (Vejmelka), 13. Zaťovič z trestného střílení, 20. Kašpar (O. Němec), 60. Kašpar (Köhler, Mikuš).
HC Škoda Plzeň: Miltchakov (21. Frodl) – J. Kindl, Jones, Allen, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Eberle, Kracík, Gulaš – Stach, Nedorost, Straka – Indrák, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kodýtek, V. Němec.


Statistika nuda je, má však cenné údaje: