Ohlasy 22.kolo

Nebylo to vůbec nic lehkého, říká extraligový debutant Jakub Pour

Jihlava – Indiáni vytasili na Dukle svou novou zbraň – osmnáctiletého Jakuba Poura. Ten si letos zapsal v juniorské extralize již třináct bodů v šestnácti utkáních, odehrál i tři duely za reprezentační devatenáctku a do senirského hokeje vstoupil kladným bodem ve statistice +/-.

Jakube, jak byste zhodnotil zápas s Duklou?
Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, nebylo to vůbec nic lehkého. Jihlava hodně bojovala, bylo to hodně o soubojích. Naštěstí se štěstíčko přiklonilo k nám a vyhráli jsme.

Jak vy osobně jste se v duelu cítil?
Je spíše na trenérech, jak by zhodnotili můj výkon. Snažil jsem se tomu dát co nejvíce a snad jsem je přesvědčil (úsměv).

Ještě včera jste přitom hrál za juniory v Hradci Králové…
Já myslím, že to bylo v pohodě. Sice jsme dohráli poměrně pozdě, ale dobře jsem zregeneroval, ráno na tréninku jsem to ještě vyjezdil. Takže bych v tom problém neviděl.

Jak moc velký rozdíl je mezi oběma soutěžemi?
První třetinu jsem si na to dost zvykal. Je to tady o hodně rychlejší, silovější, chytřejší… Dá se říci, úplně něco jiného. Ale snad jsem se s tím nějak vypořádal.

Stihl jste vůbec alespoň jeden trénink se spoluhráči?
My stihli dva. Jeden včera a dnes ještě jeden a naskočili jsme do toho (smích).

Kdy jste se o nominaci dozvěděl a víte, jak to bude dál?
Vlastně až včera, tak jsem ani nestihl být nervózní (úsměv). Možná trochu před zápasem, ale během prvního střídání to rychle opadlo. Co bude dál vůbec netuším. Ovšem doufám, že se to ještě povede.

Vnímal jste při utkání početný plzeňský kotel?
Určitě, byli skvělí! V Plzni byli vždycky úžasní fanoušci, takže jsem si to užíval po celý zápas.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!