Rozhovor před PLZ - VIT

Není jednoduché se po takové době vrátit, snad to bude jen lepší, říká Matyáš Kantner

Plzeň - Indiáni mají před sebou poslední korálek třídílné domácí série. Po nezdaru s Kometou a úspěchem s Libercem nyní přivítají rozjetou vítkovickou Rideru.

Do svého čtvrtého utkání po několikatýdenním zranění naskočí i Matyáš Kantner, mladý forvard Škody. „Není to úplně nejjednodušší se po takové době vrátit. Snažím se si kontrolovat délku střídání a nikde se nezaseknout, aby mi to později v utkání nedoběhlo. Dávám si na to pozor, ale duely teď nejsou jednoduché,“ vypráví.

Zranění ruky hráče nelimituje zcela, ale přípravu samozřejmě ovlivní. „Je strašný rozdíl v kondici v posilovně – šlapání na kole či cvičení a kondice na ledě. Herní praxe se dá získat jen v zápasech. Takže přestože jsem měsíc dělal kondici v posilovně každý den, tak to nemá šanci nahradit ta specifika toho utkání. Myslím si ale, že to teď již bude jenom lepší,“ popisuje plzeňský rodák. 

Jak sám přiznává, bylo jasným cílem stihnout co nejvíce kol ještě před koncem základní části, aby poté mohl na sto procent vlétnout do play-off. „Snažil jsem rekonvalscenci k tomu směřovat, abych pár zápasů před tím stihl a nějaká herní pohoda vznikla. Snad ty souboje budou jen lepší a vše více pozitivnější,“ uzavírá.

Indiáni svůj duel s Tygry odehráli ve středu, kdežto Vítkovice, další soupeř v cestě do postupové čtyřky, již o den dříve. Může tedy i více odpočinku soupeři pomoci? „Nevím, já na toto moc nevěřím. Je třeba možné, že naopak my budeme více rozehraní. Jde spíše o to, jak se na to nastavíme, jak se na to připravíme,“ říká hlavní trenér Ladislav Čihák a dodává, že stránka fyzická není možná nyní ta nejdůležitější: „Je to spíše o hlavách. Kluci mají natrénováno, jsou dobře připraveni. Ale jak je tým mladý, tak je to spíše o té hlavě, aby v ní jsme se dobře připravili. Musíme na porážky zapomenout, vzít si ponaučení z toho, co jsme si vytkli a zůstat u těch dobrých věcí, aby se zase ty nezbortily.“ 

„Vítkovice se neustále rvou dole, budou chtít skončit v tabulce v co možná nejlepším postavení. Bude potřeba lépe přecházet střední pásmo, dostávat puky na zadní mantinely a neztrácet je hlavně před útočnou modrou. Jednoznačně pak nefaulovat, nemůžeme mít tolik vyloučených hráčů za zápas,“ říká před duelem již osmačtyřicátého kola.

Foto: Aleš Bedlík