Ohlasy 12. kolo

Nepodařilo se nám do duelu vrátit, mrzí Jana Eberleho

Plzeň - Indiáni dnes přišli o svou bodovou šňůru, která se nakonec zastavila na čísle sedm. To ovšem nebyla série jediná.

Přesně po deseti domácích duelech totiž modrobílí proti Mountfieldu vyšli naprázdno, Hradec Králové totiž bral všechny body na západě Čech naposledy 30.12.2014. Rozhodl tehdy dnes již indián Mertl, na druhé straně barikády stál i Lev. A právě centr první formace, parťák Milana Gulaše, nyní dlouhodobě Škodě schází. „Když oddělím výsledky od herního projevu, tak je to poznat. Myslím si, že by taková absence tolik zkušených, možná i klíčových, hráčů zacloumala s kýmkoliv,“ popisuje trenér Jiří Hanzlík, který ale porovnání letošních vzájemných duelů odmítá. „Tam jsme odehráli výborný zápas, dneska diametrálně odlišný. Asi bych to nesrovnával, výkon byl dnes špatný a předchozí výhra v Hradci Králové nyní nic neznamená,“ dodává.

Historicky se v Plzni oba soupeři potkali osmnáctkrát, dnes teprve popáté odcházeli domácí z ledu s prázdnou. Přitom v prvním vzájemném měření sil na ledě svého soka začátkem prosince modrobílí zvítězili dokonce 5:1. Co se tedy změnilo? Narazili jsme na kvalitního soupeře. Těžko se nám dostávalo do šancí, pak jsme je navíc nedokázali proměnit. Dvakrát nás hosté potrestali v oslabení, dopadlo to, jak to dopadlo. Bohužel, mrzí nás, že jsme přišli o body. Určitě byl Mountfield hratelný, ale dobře se na nás připravili. Ve druhé části se zkoumalo video, nastřelili jsme tyčku... Škoda, tam se to lámalo. Musíme na to zapomenout a připravit se na pátek,“ hodnotí forvard Jan Eberle.    

Sám dravý forvard asistoval u jediné trefy svých barev, v minulém utkání v Brně vytáhl ze svého arzenálu asistenci ještě krásnější. Gólově se prosadil však zatím pouze jednou. „Je to samozřejmě těžké. S Třincem to tam padlo, nakonec jsme se o to se Stráčou pohádali (smích). Teď vážně. Góly se ode mě také čekají a chtělo by to již nějaký dát a ukončit to trápení. Člověk se snaží makat a věřím, že tomu jdu naproti v tréninku i zápase, a brzy to přijde. Nebudu říkat, že to v hlavě není, chtěl bych to zlomit. Bohužel se to zatím nedostavilo. Není to jenom o štěstí, musí se tomu jít naproti. Občas již i zvonila branková konstrukce, kdyby to tam padlo, hrálo by se mi také lépe. Je ovšem také důležité, že to tam padá klukům okolo mě a o ty se můžeme opřít,“ vypráví.

Plzeň dnes prohrávala o dvě branky, což se jí naposledy stalo v Českých Budějovicích koncem roku pět zápasů zpět. Tehdy dokázala v utkání vybojovat bod a ani dnes indiáni neházeli flintu do žita. Ještě to nebylo nehratelné, člověk byl stále na dostřel. Škoda, že se nám tam nepodařilo něco fláknut a trošku se do duelu zase dostat. Dneska bylo viditelné, že se nám těžko dostávalo do šancí, Hradec hrál jednoduše, vyhazoval puky ze své třetiny, nepotřeboval se nikam hnát. Odehráli to kvalitně,“ uzavírá.