Ohlasy SF1

Neproměněné šance mě strašně mrzí, smutní po těsné prohře Kantner

Byl na ledě vidět, hrál aktivně, několikrát mohl překonat Čiliaka, přimotal se k oběma plzeňským brankám a připsal si první kanadský bod v play-off v kariéře. Matyáš Kantner sehrál kvalitní utkání, přesto to na vítězství nestačilo. Škoda padla v prvním semifinálovém duelu s Kometou těsně 2:3: „Nemyslím si, že by nás Brno přejelo, ale dalo o gól víc a to je rozhodující,“ konstatuje Kantner bezprostředně po duelu.

Utkání potvrdilo předpoklady. Nadstandardně kvalitní zápas se všemi parametry play-off. Vyrovnaný duel, ale radovat se mohl jen jeden. Kometa nakonec uhájila vypracovaný náskok a zvítězila 3:2, Plzeň však herně rozhodně nezaostávala: „Kometě jsme se vyrovnali. Oba týmy měly spoustu šancí. Kdybychom je využili, výsledek mohl být jiný,“ říká Matyáš Kantner po utkání.

Kantner nejprve pomohl k plzeňskému gólu na 1:2, když nevypustil souboj s Horkým, jenž si poté srazil bruslí přihrávku Denise Kindla do branky, ve třetí třetině si poté připsal asistenci na gól Skleničky, přesto nebyl se svým výkonem spokojen: „V zápase jsem měl spoustu příležitostí. V první jsem měl před sebou skoro prázdnou bránu, ve třetí části v přesilovce jsem byl sám před brankovištěm, také jsem mohl dát gól. Všechny šance mě hodně mrzí,“ říká se smutným výrazem.

Právě Matyáš Kanter mohl v závěru při další velké příležitosti srovnat, když při power-play vypálil z pravého kruhu, ale těsně minul: „Šance dvacet vteřin před koncem mě také hodně mrzí. Mohli jsme vyrovnat a jít do prodloužení,“ lituje mladé, teprve devatenáctileté křídlo. Hráč s číslem 53 je alespoň rád, že dostává na ledě hodně šancí, a to po celou sezónu i v play-off: „Užívám si, že dostávám mnoho prostoru , dnes i v závěru při power-play. Je skvělé, že mám příležitost tam být,“ váží si své pozice Kantner.

Věkem ještě junior zažívá svou první sezónu mezi muži a sbírá cenné zkušenosti: „Od prvního zápasu play-off je to pro mě ohromná škola. Dříve tam byla větší nervozita, teď se to snažím spíše užívat. Je čest si zahrát ve vyřazovacích bojích,“ hlásí Matyáš Kantner, který letos nasbíral v extralize celkem čtyři góly a dvě asistence.

Na regeneraci není čas, už zítra čeká Škodovku a Kometu druhý semifinálový duel, který odstartuje o hodinu později než dnes, tedy v 17:20: „Musíme se do zítra každý v něčem zlepšit, být silnější, vyhrávat osobní souboje, dostávat se do šancí a proměňovat je,“ hodnotí na závěr Kantner to, v čem musí indiáni do dalšího zápasu přidat.