Ohlasy PCE

Nevyužitá přesilovka rozhodla zápas, smutní po prohře s Pardubicemi Lukáš Kaňák

Indiánům se ve třetím domácím zápase nové extraligové sezóny nedařilo střelecky. Vyprodukovali sice 43 pokusů na pardubickou branku, ovšem Ondřeje Kacetla překonali pouze dvakrát, po utkání tak museli skousnout hořkou porážku 2:3 v prodloužení. Jedním ze dvou střelců byl plzeňský bek Lukáš Kaňák.

Už v první části si Západočeši vytvořili dvaadvacet střel na bránu, ovšem museli srovnávat, jelikož skóre otevřel hostující Poulíček. Indiáni poté do Ondřeje Kacetla bušili a bušili, nakonec se dočkali vyrovnání, v přesilovce se prosadil právě Lukáš Kaňák: „Snažil jsem se hlavně netrefit hráče, mířil jsem k levé tyči, dopadlo to výborně. Ale že bych přesně věděl, kam to chci trefit a tam mířil, to ne,“ hodnotí svůj první letošní gól, ovšem už čtvrtý bod, mladý bek je dokonce nejproduktivnější z plzeňských obránců.

Zdálo se, že z modrobílých spadne nervozita a po vyrovnání budou nadále dominovat a prosadí se více i gólově, Kacetl však dál zářil: „Doufal jsem, že když ho jednou prostřelíme, tak to zlomíme, začne nám to tam padat a on znervózní. Také jsme měli více chodit do brány, to nám chybělo,“ lamentuje Kaňák zpětně po duelu.

Ve druhé části šlo Dynamo znovu do vedení, indiáni ovšem rychle srovnali. Ve třetí části mohla Plzeň rozhodnou v téměř dvouminutové dvojnásobné početní výhodě, ovšem to se nepodařilo: „Tak dlouhou přesilovku pět na tři bychom určitě měli využívat. David Stach měl před sebou prázdnou bránu, bohužel mu tam vložili hokejku. Tam se lámal zápas,“ ví jednadvacetiletý bek Škodovky.

Zatímco v minulém zápase Západočechům padlo do sítě všechno, dnes na vítězství nestačila ani značná střelecká převaha, a tak došlo i na otázku, jestli se Plzeňané v utkání s Piráty nevystříleli: „Jdeme zápas od zápasu. V pátek to bylo jiné, dnes nám to tam bohužel nepadalo. Při zápase s Chomutovem jsme si nic o tom, že bychom si měli schovat góly do dalších zápasů, neříkali,“ hlásí plzeňský odchovanec.

Indiáni mají za sebou herně povedený zápas, kvalitní výkony ukázali například i v duelech proti Brnu nebo Spartě, a tak není důvod dlouho smutnit: „V Brně jsme předvedli dobrý výkon, tam jsme mohli sebrat nějaký bod, dneska jsme měli jednoznačně vyhrát, ale jinak jsme vesměs všechny zápasy odehrály kvalitně,“ říká Lukáš Kaňák na závěr.