Ohlasy 10. kolo

Nic není ztracené, do zbývajících zápasů půjdeme naplno, hlásí Peter Čerešňák

Po čtyřech zápasech mohla Škodovka pocítit chuť vítězství. V dohrávce desátého kola přijel na západ Čech Liberec, utkání se přelévalo ze strany na stranu, nakonec o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Důležitou brankou se prezentoval v poslední části Peter Čerešňák, který srovnával na 3:3.

A jak samotný duel viděl plzeňský obránce? „Dnes to bylo náročné utkání. Chybělo nám spoustu starších zkušenější hráčů, tak jsme spoustu času odehráli v obraně, o to více si dnešních dvou bodů vážím. Za pár dní hrajeme s Libercem znovu, tak tyhle body mohou být ještě velice cenné. Stále máme šanci na čtvrté místo, teď jsme měli šňůru proher, nyní už chceme jen vyhrávat,“ hlásí Čerešňák.

Utkání bylo velice fyzicky náročné. Začátek patřil domácím, poté se o slovo přihlásili Bílí Tygři. Zápas nakonec došel až do prodloužení, kde měli hosté velkou šanci, jelikož na trestnou lavici musel domácí Filip Přikryl. „Se štěstím, ale ubránili jsme to a jak se ukázalo, bylo to rozhodující. Já už byl navíc v takovém stavu, že jsem sotva viděl pod nohy.“ Duel nakonec rozhodly nájezdy, na které se ale obránci Škody nechtělo. „Byla možnost, abych jel, nicméně já s díky odmítl a raději jsem to nechal na šikovnějších hráčích,“ říká slovenský reprezentant. 

Indiáni měli v zádech čtyři porážky a hlavní roli v tom hrála i psychika mladého plzeňského mužstva. „Ta hraje v hokejovém zápase velkou roli. Šest hráčů máme zraněných, či nemohou hrát, navíc v kádru máme spoustu mladých kluků, kteří ještě nemají tolik zkušeností. Už proti Kometě jsme hráli celkem dobře, dnešní výhra nám snad pomůže a začneme si více věřit,“ má jasno plzeňský obránce

Peter Čerešňák při absenci Milana Gulaše a Petra Straky dostal na dnešní zápas kapitánské céčko. „Snažil jsme se k utkání přistoupit normálně. Jediný rozdíl byl v tom, že jsem musel před i po zápase za rozhodčími. Jenom před nájezdy jsem za nimi jet zapomněl. (Smích) Jsem za tu poctu nicméně velmi rád, ale nijak zvlášť jsem to neprožíval.

Plzeň po výhře stále může pomýšlet na čtvrté místo, které jako poslední zaručuje jistotu čtvrtfinále play off. „Musíme v každém zápase sbírat body. Pokud chceme pomýšlet na co nejlepší umístění, v neděli musíme v odvetě uspět v Liberci. Nic není ztracené, do zbývajících zápasů půjdeme naplno,“ hlásí závěrem Peter Čerešňák.