Johnson končí

Nicholas Johnson končí v Plzni

Plzeň – Vedení klubu HC Škoda Plzeň ukončilo s okamžitou platností smlouvu s americkým útočníkem Nicholasem Johnsonem, se kterým se nedohodlo na nových podmínkách smlouvy a ten si nyní může hledat nové angažmá.

Třicetiletý útočník Nicholas Johnson přišel do Plzně v roce 2010 a s roční přestávkou v německém Schwenningeru patřil v současném týmu k jednomu z nejdéle působících hráčů. Zatímco v loňském ročníku rodák z Windsoru v Connecticutu střílel góly jako na běžícím páse, v tomto ročníku však přišlo trápení a jen jeden gól ve 28 zápasech za Plzeň. Zlepšení nepřišlo ani na měsíčním hostování v Pardubicích, kde si americký forward připsal v šesti duelech jen dvě přihrávky.

V celkových statistikách si v plzeňském dresu připsal důrazný útočník 281 startů, ve kterých si připsal do svých statistik 80 vstřelených branek a 56 přesných asistencí. Svůj nesmazatelný podíl má Nicholas Johnson i na historicky prvním plzeňském titulu, nyní se však plzeňská éra uzavřela.

„S Nickem jsme se chtěli domluvit na úpravě smlouvy, nějaká jednání proběhla, ale on na náš návrh nepřistoupil a domluvili jsme se, že bude lepší, když skončí. Myslím si, že jsme se nerozešli ve zlém. Byl tu několik let a podával skvělé výkony, letos to nebylo ono a ta sezóna pro něj i pro nás byla špatná, což vyústilo k tomuto rozhodnutí,“ vysvětluje situaci sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Vedení nyní pracuje před koncem přestupního termínu na doplnění kádru. „Moc času není, máme v hledáčku několik jmen, ale uvidíme, jak to dopadne, protože ti hráči v současné chvíli jsou v jiných klubech a bude záležet, zda je k nám uvolní,“ dodává Tomáš Vlasák.