Preview 22.kolo

O statním svátku přivítá indiány Jihlava!

Plzeň – Po reprezentační pauze se opět extraligový kolotoč roztáčí na plné obrátky. Jen den volna měli indiáni po zápase s Chomutovem a již míří do Jihlavy.


HC DUKLA JIHLAVA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Horácký zimní stadion, Jihlava
17. listopadu 2017
22.kolo Tipsport extraligy

Oba soupeři se naposledy před letošní sezónou potkali v sezóně 2004/05, kdy Jihlava po pěti letech alespoň na jeden ročník opět proklouzla mezi tuzemskou hokejovou smetánku. S Plzní však všechny čtyři zápasy prohrála a sice poměrem 2:4, 4:7, 1:4 a 2:6. A jaké byly sestavy v posledním vzájemném utkání ? Pejchar - Marshall, Trnka, Cartelli, Jindřich, Procházka, Výtisk - Duda, Martin Straka, Andrašovský - Moravec, Michal Straka, Pospíšil - Adamský, Kudrna, Matějovský, hosté přijeli ve složení Masalskis - Zajac, Ficenc, Devečka, Malena, Dobrovolný, Punčochář - Vostřák, Hlouch, Klimt - Padělek, Vala, Altrichter - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Kaděra, Říha, Rytnauer - od 50. navíc Dolana, Havel. V prvním utkání po dlouhé době urvala Dukla v Home Monitoring Aréně bod, když tuhý boj rozhodl v prodloužení Moravčík. Jaký zápas nás čeká nyní?


Pod pokličkou Dukly

Jihlava se jako nováček vrátila do extraligy výhrou v prodloužení proti Mladé Boleslavi. Jenže v první porci třinácti utkání přišel již zisk bodu pouze v Chomutově, Plzni a výhry s Litvínovem, Vítkovicemi a Zlínem. Přestože druhá čtvrtina se již nese v lepším světle, zůstává Jihlava blíže dnu než postupové desítce. Na pozice zaručují alespoň předkolo play-off je aktuální ztráta dva bodíky, náskok na poslední Litvínov jeden. Avšak zápas k dobru. V posledních pěti duelech Dukla pouze jednou vyšla na prázdno – s Brnem, po reprezentační pauze vstoupila zpět do extraligy cenným vítězstvím na ledě Vítkovic.

Tým v útočných výpadech nejvíce táhne Tomáš Čachotský, který již pětkrát zamířil do černého (jednou právě v Plzni) a sedm branek připravil pro své spoluhráče. V rámci celé soutěže tento počin stačí na sedmadvacátou příčku. Na záda mu dýchá obránce Erik de la Rose (1+9). Bratr plzeňského Dominika Kubalíka Tomáš se v patnácti střetnutích blýskl bilancí 3+4. Mezi třemi tyčemi zatím dostal nejvíce prostoru, zároveň se odvděčil nejlepšími čísly, Jakub Škarek. Úspěšnost zákroků vytáhl na hodnotu 90,24%.

Jako tým hraje Jihlava velmi slušně, posbírala dosud nejnižší počet trestných minut. A ví proč, úspěšnost hry v oslabení mají nižší již pouze čtyři celky. Zároveň je Dukla nejhorší co do využití přesilových her, stejně je na tom suma rozdaných hitů. V počtu zblokovaných střel je z toho pozice osmá. Extraligový hokej v Jihlavě táhne, průměrná domácí návštěvnost se přehoupla přes hodnotu pěti tisíc, což stačí na pozici osmou.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 3
HC Dukla Jihlava 4
(1:1, 1:1, 1:2)


Branky a nahrávky: 9. Kolouch (D. Krenželok, Š. Stránský), 33. Kurovský (Szturc), 42. Lev (Baranka, Tybor) – 18. Kajínek (Stříteský), 39. Žálčík (de la Rose, Anděl), 49. Skořepa (T. Kubalík), 60. Čachotský (Stříteský, Ulrych).
HC Dukla Jihlava: Volden – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Ulrych, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa – T. Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Zeman – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Rys.


HC Škoda Plzeň 3
Piráti Chomutov 2
(0:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Gulaš (Mertl, Kratěna), 45. Mertl (Kvasnička, Gulaš), 60. Kubalík – 14. Mrázek (Chlouba), 36. Huml (Flemming, J. Havel).
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák – Stach, Mertl, Gulaš – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Straka, Kodýtek, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg.

Statistika nuda je, má však cenné údaje:

HC Škoda Plzeň

Postavení v tabulce: 1. místo
Počet bodů: 43
Skóre 72:41

Nejproduktivnější hráč: Tomáš Mertl – 26 bodů (15+11)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 16 branek
Nejlepší nahrávač: Milan Gulaš – 13 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Petr Kadlec (0+6), Michal Moravčík (3+3) – oba 6 bodů
Nejtrestanější hráč: Nick Jones, Milan Gulaš, Petr Straka – všichni 26 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Michal Moravčík +20
Nejhorší hráči v bodování +/-: Tomáš Vracovský -2

Gólmani:
Miroslav Svoboda – 1105 minut / pr. 1,90 | 93,27 %
Alexandr Hylák – 80 minut / pr. 0,00 | 100,00 %
Lukáš Sochůrek – 41 minut / pr. 7,32 | 80,00 %


HC Dukla Jihlava

Postavení v tabulce: 12. místo
Počet bodů: 24
Skóre 46:56

Nejproduktivnější hráč: Tomáš Čachotský – 12 bodů (5+7)
Nejlepší střelec: Seman, Skořepa, Žalčík, Čachotský – 5 branek
Nejlepší nahrávač: Erik de la Rose – 9 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Erik de la Rose – 10 bodů (1+9)
Nejtrestanější hráč: Tomáš Jiránek – 16 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Jakub Suchánek – +6
Nejhorší hráči v bodování +/-: David Váňa -8

Gólmani:
Jakub Škarek – 859 minut / pr. 2,51 | 90,24 %
Lars Volden – 365 minut / pr. 2,96 | 88,31 %