Ohlasy 3. kolo

Oba týmy předvedly dobrý výkon, Sparta byla šťastnější, myslí si Jan Eberle

Plzeň - Západočeši se podruhé v probíhající sezoně představili na domácím ledě. Utkali se s odvěkým rivalem - pražskou Spartou - a s bývalým spoluhráčem, kterým byl gólman Matěj Machovský. Zápas, ve kterém indiáni získali jeden bod, zhodnotili na tiskové konferenci Jan Eberle a Conor Allen.

Pro oba borce to byly premiérové trefy v plzeňském dresu. Pro amerického obránce Conora Allena dokonce první v české nejvyšší soutěži, dokázal se prosadit už ve třetím duelu: „Je to dobrý pocit. Díky gólu jsem přispěl, že se šlo do prodloužení, ale bych samozřejmě radši, kdybychom vyhráli, než když bereme jen jeden bod.“ Allen odpověděl na vedoucí gól pražského celku, jenž zařídil v přesilovce na začátku třetí části Jarůšek.

Ve vypjatém mači byla hodně vidět čtvrtá formace Plzně, jak je tomu na začátku sezony zvykem. Po pozorné práci a přesném pasu Petra Straky poslal indiány na konci první části do vedení Jan Eberle. „Každého uklidní, když dá hned na začátku sezony gól, hlavně je to tak u útočníků. Jsem rád, že to čekání na první trefu nebylo tak dlouhé,“ je rád plzeňský bojovník.

Útočník, jenž Plzeň posílil před sezonou, když přišel z Olomouce, byl spokojený s výkonem svého týmu, i když ho mrzel zisk jen jednoho bodu: „Každá prohra mrzí. Oba týmy dnes předvedly dobrý výkon, Sparta ale byla šťastnější. My se můžeme od našeho výkonu odrazit. Bylo to silové a bojovné utkání, každý zápas zkraje sezony bude takový, výsledky budou o gól nebo o dva.“ Tak už to zkraje soutěže bývá.

Eberle už se svými parťáky v Champions Hockey Leauge prokazoval, jako je na ledě platný. Nejenom v oslabení, ale i při pět na pět byla čtvrtá indiánská formace, která má na starosti hlavně napadat rozehrávku soupeře a forčekovat, hodně vidět. A styl utkání, které se hrálo proti Spartě, Eberlemu, Kodýtkovi a Strakovi náramně sedl. „I tento zápas byl hodně bojovný, hraju takovým stylem, proto mě do Plzně brali. První čtvrtina je vždycky taková. Každý má sílu, všichni hodně bruslí. Všechno o tom teď bude – o bojovnosti a vůli. Každý získaný bod bude hrozně důležitý, abychom měli dobrý start.“

Conor Allen se sžívá s novým hokejovým prostředím, s adaptací je zatím velice spokojený. A také s kvalitou tuzemské soutěže: „Česká extraliga je velmi dobrá soutěž. Rychlá, hráči tady jsou moc šikovní a kvalitní. Hraní v Plzni mě moc baví, sezona bude určitě zábavná, už se těším, až tady budu s klubem celý ročník bojovat.“ Osmadvacetiletý bek společně s kolegou z obrany Kaňákem vydatně podporoval plzeňskou ofenzivu během celého utkání. Bojoval rovněž i v prodloužení během hry tři na tři, nakonec však bonusový bod získala Sparta při nabídnuté početní výhodě.