Ohlasy 11. kolo

Od dnešního výkonu se musíme odrazit dál, říká Tomáš Král

Plzeň - Indiáni neprotrhli venkovní sérii nezdarů ani na ledě lídra. Nepříznivou bilanci nepomohl zlomit ani novic mezi třemi Tomáš Král, jenž si zapsal čtyřiadvacet úspěšných zákroků.

Tomáši, jak jste si užil letošní extraligovou premiéru?
Cítil jsem se dobře. Měl jsem hroznou radost, že letos mohu mít první zápas v extralize. Jen škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, protože jsme odehráli dobré utkání. Bohužel... 

Byl jste například v očekávání či nervózní?
Já od doby, kdy jsem v Plzni, jsem vyhlížel, kdy ta šance přijde a těšil jsem se na ni. Moci si zachytat tady bylo o to lepší, protože lepší tým v extralize není a já si to chtěl moc užít. 

Začali jste velice dobře, přesto to opět na body nestačilo. Čím to? 
Nám se poslední venkovní duely nedaří, dnes jsme neproměnili šance a soupeř následně odskočil. Nám se na to již poté nepodařilo zareagovat.  

Vítězná trefa byl netradiční golfák z mezikruží. Dalo se vůbec nějak reagovat?
Já si myslím, že to trefil ještě ze vzduchu, než vůbec puk dopadl. Lépe to asi usměrnit nemohl. Asi měl i trochu štěstí, my zase smůlu. Ale to k tomu patří. 

Série venkovních nezdarů se natáhla, ale dnes to byl asi nejlepší výkon, že?
Co jsem měl možnost vidět já, tak ano. O to více nás mrzí, že jsme odtud neodvezli nějaké body. Na druhou stranu jsme hráli proti lídrovi tabulky a z takovýchto zápasů se můžeme odrazit do těch dalších. Věřím, že na to v budoucích venkovních utkáních navážeme.   

Tušíte, jak to s vámi osobně bude směrem do play-off?
To se musíte zeptat trenérů, to uvidíme, jak to bude dál. Já jsem sem přišel, abych pomohl Dominikovi, který letos odchytal extrémní porci zápasů v extralize i Lize mistrů.  

Tomáši, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!