Ohlasy 41. kolo

Od první minuty jsme si šli za třemi body, říká Jan Eberle

Po nepovedeném utkání proti Spartě čekal na plzeňské hokejisty další oříšek, zvedající se Dynamo Pardubice, které byly posilněno o několik hráčů. Východočeši v Plzni body ale tak často nesbírají a i dneska si žádné domů neodvezli. Plzeň vyhrála 3:0 a všechny branky rozprostřela do každé z třetin.

Škodovka dnes předvedla velmi povedený výkon, Dominik Frodl podruhé za sebou zavřel svou bránu a indiáni mohou z domácího prostředí brát další tři body. Slova chvály měl i Jan Eberle. „ Dneska si myslím, že jsme hráli slušně. Do zápasu jsme dobře vstoupili, samozřejmě brzký gól týmu hodně pomohl. K utkání jsme přistoupili jak jsme měli, hodně jsme toužili napravit nepovedené utkání na Spartě. Od první minuty jsme si šli za třemi body, což myslím bylo i vidět. Pomohli jsme si i přesilovou hrou, troufnu si říct, že jsme dnes byli lepší než Pardubice,“ hodnotí dnešní duel Jan Eberle

Skóre se poprvé měnilo hned ve druhé minutě a po dlouhé době se trefil právě Eberle. „ Povedlo se mi vystihnout jejich rozehrávku, pak jsem si říkal, že to zkusím vystřelit nahoru, nebudu vymýšlet žádné hlouposti a možná jsem tím gólmana trochu i zaskočil. Je pravda, že to tam spadlo opravdu pěkně a také jednou tyčka hrála se mnou a ne proti mně.“ Pro plzeňského útočníka to byla teprve druhá trefa v sezóně, tu první vstřelil již ve třetím kole na konci záři, ale že by si tím lámal hlavu, to ne. „Ono nemá cenu něco měnit, člověk si za tím musí jít pořád stejně. V předchozích zápasech jsem měl šance, bylo tam i několik tyček. Dneska mi to tam konečně spadlo a musím uznat, že i ze mě trošku opadlo,“ říká hráč s číslem 17 na zádech.

V posledních několika zápasech byla Škodovka často kritizována za svoji nedisciplinovanost. Například v minulém utkání na ledě Sparty hned tři puky lovil brankář Pavlát z branky v početní nevýhodě. Dnes byla modrobílá družina potrestána pouze jednou a hned to bylo znát. Naopak více času hrála Plzeň v přesilové hře než v oslabení. „ Myslím hlavně, že jsme měli lepší pohyb než Pardubice a z toho pramenily ty jejich fauly. Samozřejmě, v žádném zápase člověk nechce faulovat, v některém utkání se to seběhne, poté člověk až moc chce. Jsme rádi, že jsme duel odehráli téměř bez vyloučení a i tu jedinou jejich přesilovou hru jsme ubránili. Moc nám to pomohlo, že jsme mohli hrát při stejném počtu a ne se pořád jen bránit,“ hlásí 180cm vysoký útočník

Škoda odehrála již 39 kol a před ní je tedy závěrečná čtvrtina. Cíl bude jistě udržet čtvrté místo a mít co nejlepší pozici pro play-off. Další zastávkou bude Mladá Boleslav, se kterou se zatím utkala dvakrát, v obou případech na domácím hřiště. Bilance je zatím vyrovnaná, co udělat, aby se misky vah převážily na plzeňskou stranu? „ Hrát jako dnes a doufám, že utkání bude i tak vypadat. (smích) Čeká nás opravdu kvalitní soupeř, k zápasu musíme přistoupit s respektem. Tým máme stavěný na výborném pohybu a speciálních formací. Věřím, že se nám bude dařit, určitě tam pojedeme pro tři body,“ říká závěrem Jan Eberle.