Sezóna 8. třídy

Osmáci bez závěru sezóny. Trenér Roubal: Přesto to byl krásný rok!

Plzeň - Osmáci měli rozehranou parádní sezónu, osud jménem Coronavirus tomu tak ovšem chtěl, že zůstali těsně před vrcholem ligy i Dlouhodobé turnajové soutěže.

Svěřenci trenéra Františka Roubala bojovali v Lize plzeňsko - jihočeské skupiny, kde je čekalo čtrnáct soupeřů. Z celkových osmadvaceti duelů chybělo mladým indiánům odehrát posledních pět. Přitom čelo bylo velmi vyrovnané, třetí Tábor, druhé indiány a lídra z Českých Budějovic dělilo pět bodů, k tomu Motor měl odehráno více zápasů.

Indiáni v soutěži pouze pětkrát nezvítězili. Ve Strakonicích a poté právě v obou případech s prvními mužstvy, kdy třikrát remizovali a v jihočeské metropoli padli. Jednou o vítězství přišli osmnáct vteřin před závěrečnou sirénou, poté dokonce v poslední možné porážku odvrátili! Dalšími soupeři byli Lvi ČB, Veselí nad Lužnicí, Milevsko, Jindřichův Hradec, Rokycany, Písek, Třemošná, Klatovy, Krumlov, Vimperk a Soběslav.

Paralelně se s ligou v rámci rozvoje hráčů, a také možností potkat se i s jiným soupeři, hraje Dlouhodobá turnajová soutěž. V základní skupině se osmáci potkali s Chomutovem, Litvínovem, Karlovými Vary a Třemošnou a svou skupinu zcela opanovali, čímž si vysloužili pozvánku na velký finálový turnaj pouze pro vítěze jednotlivých skupin. K tomu ovšem již bohužel nedojde.  

Že jsou ale mladí hráči všestranně vybavení prokázali i v létě, kdy skončili na turnaji fotbalových celků druzí! Po úvodních výhrách s plzeňským Slovanem Spoje a domácími Nýřany sice trochu smolně prohráli 1:2 s Vochovem, ale výhry s Chrástem a následně i s Košutkou, která byla označována za jasného favorita, vrátily kluky zpět do hry o celkové vítězství. 

O to ale v dalším zápase přišli po remíze 1:1 s družstvem Mrákova, který zastupoval domažlický region. Když poté porazila Košutka domácí Nýřany, bylo o celkovém vítězi rozhodnuto. Mladí hokejisté pak v posledním duelu turnaje vyhráli s Kralovicemi a pojistili si krásné druhé místo.  

Více o sezóně osmé třídy ZDE!


Trenér František Roubal
Pane trenére, jaká byla sezóna 8. třídy?

Z mého pohledu od začátku krásná. U kluků jsem působil v loňské sezóně jako asistent, takže jsem měl o hráčích veškeré informace a dobrý přehled. Věděl jsem, jak pracují v tréninku a v zápasech, a že je v tomto ročníku hodně šikovných kluků. Od začátku sezóny měl tým dost náročný program. Kromě zápasů žákovské ligy se každý druhý víkend scházely krajské výběry na akcích projektu VTM (výchova talentované mládeže), kde tvořili naši kluci vždy většinu, a 4x v sezóně jsme v týdnu měli zařazený turnaj Akademií DTS (dlouhodobá turnajová soutěž). V žákovské lize byla kvalita soupeřů různá. S Českými Budějovicemi a s Táborem jsme sehráli výborné zápasy, které se kvalitou daly srovnat s akcemi VTM a DTS, ale byly i takové, kdy jsme soupeře poráželi i více jak dvacetigólovým rozdílem. Celou tuhle porci duelů jsme absolvovali s relativně nízkým počtem patnácti hráčů a dvou brankářů. Tři kluci, kteří vloni hráli s námi, absolvovali celý ročník se starším ročníkem a za nás nastupovali sporadicky. Ale na druhou stranu, pro některé hráče to znamenalo, že těmi lídry mají být oni. A zvládli to skvěle (úsměv). Bohužel ta sezóna skončila dříve, než jsme všichni čekali...

Již se vám někdy takový konec sezóny stal?
Nestal, stejně jako všem ostatním. Je to situace, kterou nikdo z nás nikdy nezažil. Jen věřím, že se brzy podaří vyvinout lék a život se nám vrátí do starých kolejí. Hokej a sport v jsou tomto okamžiku druhořadou záležitostí.

Jak jste to s kluky přijali a jak moc to mrzí?
Na úterním (10. března) tréninku jsme se dozvěděli, že budeme mít do konce týdne volno. V pátek už věci nabraly rychlý spád a bylo po sezóně, aniž bychom se mohli vidět. Jak jsem říkal, všichni jsme v situaci, kterou si nikdo z nás před měsícem nedokázal vůbec představit. Rozlučku se sezónou uděláme později, to zvládneme. V žákovské lize nám zbývalo odehrát pět zápasů, ale na ty už bohužel nedojde. Z tohoto pohledu by nás mohl více mrzet zrušený finálový turnaj DTS, na který jsme se probojovali z prvního místa naší skupiny. Ale teď jsou důležitější věci, které musíme řešit.

Jak nyní vidíte budoucnost? Začít trénovat co nejdříve to půjde nebo volno od hokeje do nové sezóny?
Nezbývá než čekat. Tréninkový výpadek tihle kluci rychle doženou, to je to nejmenší. Důležitější je, abychom si co nejdříve mohli říct, že jsme prožili zvláštní období, které se podobalo špatnému filmu, ale s dobrým koncem.

Pane trenére, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!