8. třída před ligou

Osmáci startují ostré duely! Trenér Roubal: Kluci mají chuť trénovat a zlepšovat se

Plzeň - Mladí indiáni vkročí do nové sezóny, představí se v Dlouhodobé Turnajové Soutěži, startuje ale již i liga.

Svěřenci trenéra Františka Roubala bojovali vloni v Lize plzeňsko - jihočeské skupiny, kde je čekalo čtrnáct soupeřů. Z celkových osmadvaceti duelů chybělo mladým indiánům odehrát posledních pět. Přitom čelo bylo velmi vyrovnané, třetí Tábor, druhé indiány a lídra z Českých Budějovic dělilo pět bodů, k tomu Motor měl odehráno více zápasů. 

Letos bude systém soutěže obdobný, 132 družstev bylo rozděleno do řady skupin. Na Plzeň čeká porce rovných třicet duelů, soupeři budou Lvi České Budějovice (s nimi také prožijí vstup do sezóny), Český Krumlov A i B, Soběslav, Motor České Budějovice, Písek, Strakonice, Tábor, Klatovy, Rokycany, Třemošná, Domažlice, Milevsko, Pilsen Wolves a Jindřichův Hradec. Soutěž začíná v polovině září a končí závěrem března příštího roku.

Rozpis zápasů ZDE!

Paralelně se s ligou v rámci rozvoje hráčů, a také možností potkat se i s jiným soupeři, hraje Dlouhodobá turnajová soutěž. V základní skupině se osmáci vloni potkali s Chomutovem, Litvínovem, Karlovými Vary a Třemošnou a svou skupinu zcela opanovali, čímž si vysloužili pozvánku na velký finálový turnaj pouze pro vítěze jednotlivých skupin. K tomu ovšem již bohužel nedošlo. Nový ročník zahájí proti Wolves, Slavii Praha a Chomutovu.  

„Do nové sezóny vstoupila 8. třída po šestitýdenní pauze v pondělí 3. srpna. Tým tvoří 17 hráčů, ale jen jeden brankář. Tréninkový plán měli hráči nastavený tak, aby každý týden odehráli nějaké utkání, v některých týdnech jich bylo i více. Prvním soupeřem byl na konci prvního tréninkového týdne dobře známý Meteor Třemošná. K vysoké výhře 21:2 jsme došli bez větších problémů, ale měli jsme před sebou další těžší prověrky,“ vypráví trenér František Roubal a pokračuje: „O týden později se nám to potvrdilo proti Klatovům, které mají v týmu i hráče staršího ročníku. Zvítězili jsme 5:4, ale soupeř nás oproti prvnímu utkání prověřil i v obranné hře. Ve třetím týdnu jsme zajížděli k prvnímu venkovnímu zápasu, a to ve středu 19. srpna k Bílým Tygrům do Liberce. Po slibném začátku utkání, kdy jsme měli několik šancí, ale bohužel žádnou neproměnili, nás soupeř přehrál. V závěrečné třetině jsme měli pětiminutový výpadek, kdy jsme čtyřikrát inkasovali a nakonec odjeli s porážkou 2:10. Chuť si kluci spravili hned v pátek 21. srpna, kdy jsme se na domácím ledě poměřili s německým Mannheimem a vyhráli 11:3.“

„Největší porci zápasů jsme si schovali na poslední prázdninový týden. V pondělí 24. srpna jsme v trochu divokém utkání přestříleli karlovarskou Energii 12:8 a ve středu 26. srpna oplatili na domácím ledě porážku Liberci po velmi dobrém výkonu zvítězili 7:4. V sobotu 29. srpna jsme odehráli turnaj v Karlových Varech, když jsme ve finálovém utkání nestačili na už dobře známý Liberec a po výsledku 1:3 brali stříbrné medaile. Generálkou na mistrovská utkání nám byl v sobotu 5. září zápas proti Klatovům, které jsme porazili i podruhé, tentokrát 5:3,“ uzavírá.  

„Příprava proběhla tak, jak jsme si ji naplánovali, nikdo z kluků nemá žádné vážnější šrámy, které by je vyřadily z tréninku, a za to jsem rád. Dalším pozitivem je to, že na nich vidím chuť trénovat a zlepšovat se. Doufám, že nás čeká dlouhá sezóna se spoustou zápasů, které kluky posunou v jejich hokejovém růstu,“  přeje si na závěr.