Stříbrní osmáci

Osmáci zářili i na fotbalovém turnaji!

Plzeň - Během června si hráči budoucí osmé třídy (ročník narození 2006) zpestřili letní přípravu účastí na fotbalovém turnaji v Nýřanech.

Turnaj probíhal za účasti 8 týmů z plzeňského kraje. Hrálo se systémem každý s každým s hrací dobou 18 minut a mladí indiáni se mezi fotbalisty rozhodně neztratili!

Po úvodních výhrách s plzeňským Slovanem Spoje a domácími Nýřany sice trochu smolně prohráli 1:2 s Vochovem, ale výhry s Chrástem a následně i s Košutkou, která byla označována za jasného favorita, vrátily kluky zpět do hry o celkové vítězství.

O to ale v dalším zápase přišli po remíze 1:1 s družstvem Mrákova, který zastupoval domažlický region. Když v dalším utkání porazila Košutka domácí Nýřany, bylo o celkovém vítězi rozhodnuto. Mladí hokejisté pak v posledním duelu turnaje vyhráli s Kralovicemi a pojistili si krásné druhé místo.

„Turnaj byl pro kluky zpestřením letní přípravy. Pro některé je fotbal doplňkovým sportem k hokeji, pro některé ojedinělá možnost zahrát si na skvěle připraveném trávníku. Kluci zasluhují pochvalu za snahu a bojovnost, s jakou se po celý horký den prezentovali. Hráli jako tým a pomáhali jeden druhému, z toho jsem měl největší radost. Když potom k tomu někteří přidali ještě i fotbalovost a krásné góly, byla z toho stříbrná medaile. S něčím takovým jsme před turnajem vůbec nepočítali. Velký dík patří pořádajícímu klubu nejen za to, že nám účast na tomto turnaji nabídl a umožnil, ale půjčil nám na něj i kompletní sadu dresů a vybavení,“ otáčí se František Roubal.