Kremláček v U18

Osmnáctka prožila generálku před MS! Indián Kremláček: Fanoušci byli úžasní, byli naším šestým hráčem!

Plzeň - Čeští mladíci se naposledy setkali před dubnovým mistrovstvím světa, představili se na domácí půdě.

V Chomutově a Klášterci nad Ohří se totiž potkala hned pětice celků. Před Ruskem a USA si nejlépe vedli Finové.

Čeští mladíci začali proti hráčům ze země tisíce jezer. Pozdější celkový vítěz si vybudoval čtyřbrankový náskok, který sice Češi o polovinu ponížili, nakonec ale přeci jenom padli - 2:5.

O den později byly soupeřem USA. Spojené Státy jako první udeřily, ovšem domácí vývoj střetnutí otočili. Vyrovnání na 2:2 přišlo necelé tři minuty před závěrečnou sezónou a nakonec další obrat byl dokonán v prodloužení.

Po volném dni opět šedesát minut nerozhodlo. A to i přesto, že Rusko vedlo po čtrnácti vteřinách již 2:0. Češi totiž naopak v závěru poslední periody dvěma brankami srovnali, avšak padli v nájezdech.

Poslední zápas byl ve znamení druhé prohry bez získaného bodu. Národní tým se sice ujal vedení, jenže Švédsko čtyřmi brankami dokonale vývoj otočilo - 1:4.    

Za modrobílé byli nominováni dva obránci - David Jiříček a Vladimír Kremláček. Prvně jmenovaný zapsal proti Rusku asistenci, navázal tak na výkony z reprezentace U17, kde letos ve dvanácti utkáních zaznamenal 11 bodů (5+6). Druhý jmenovaný se vrátil mezi mantinely po několikaměsíčním zranění. I tak ale již letos stihl v reprezentaci bezmála dvacet střetnutí a na hrudi nosí "A."  


Vladimír Kremláček
Vláďo, jak byste za celým turnajem ohlédl?

Hlavně mě těší, že jsem i po delší herní pauze zapříčiněné zraněním dostal možnost opět reprezentovat. Výsledkově samozřejmě nemůžeme být spokojení, ale v průběhu turnaje se naše hra zvedala a dokázali jsme si, že dokážeme hrát vyrovnanou partii se soupeři ze špičky, nebo je i dokonce přehrávat a řídit hru.

Jak byste zhodnotil jednotlivé zápasy?
V tom úvodním s Finy jsme první třetinu měli navrch. V závěru jsme ale dostali dva smolné góly. Druhá část patřila soupeři, který přidal další dva zásahy. Když jsme v poslední periodě snížili na 2:4, Finové se sesypali. Určovali jsme ráz hry a měli i další šance, které jsme ale neproměnili. Když jsme inkasovali pátý gól, bylo prakticky po zápase. S USA jsme hráli vyrovnanou partii. Po prvních dvou třetinách jsme prohrávali 0:1, ale drželi jsme se plánu, který jsme si řekli a přineslo to ovoce. Otočili jsme zápas na 2:1 a k vítězství nám chybělo jen 158 sekund. V prodloužení USA prokázalo svoje individuální kvality. Brali jsme tak bod. S Rusy jsme nechytli začátek. Vlétli na nás a po dvou minutách jsme prohrávali 0:2. Za stavu 1:3 jsem po zblokované střele musel kvůli krvavému zranění hlavy ze zápasu odstoupit. Kluci pak skóre srovnali a nakonec urvali alespoň bod. Poslední střetnutí se Švédy jsem pak již bohužel sledoval pouze v televizi.

Jaké bylo hrát před svým publikem?
Byl to neskutečný zážitek. Takovou atmosféru už jsem dlouho nezažil. Fanoušci byli úžasní, byli naším šestým hráčem a hnali nás dopředu. Patří jim velké dík.

Vy osobně jste se po dlouhé době vrátil mezi mantinely. Jak se cítíte a jak moc vám chyběl hokej?
Pauza byla dlouhá a už jsem se těšil zpátky na led. Ještě to samozřejmě není ideální. Snažím se do toho dostat zpátky a dotrénovat, co jsem zameškal, ale věřím, že to půjde rychle.

Nyní se junioři perou o bytí a nebytí v osmifinálové skupině, jak boje vnímáte?
Bohužel jsme prohráli první zápas v Chomutově, takže si teď již nemůžeme dovolit nějaké větší zaváhání. Z pěti týmů postupují dva. Hrajeme osm zápasů a to není moc - může se stát cokoliv. Nejdůležitější budou nestandardní situace, na které se určitě zaměříme a věřím, že se probojujeme dál.

Vláďo, díky za rozhovor a ať se i nadále daří!


Konečná tabulka
1. Finsko 12 bodů
2. USA 8 bodů
3. Rusko 5 bodů
4. Švédsko 3 bodů
5. Česko 2 bodů