Preview ČF5

Otevřou indiáni semifinálovou bránu?

Plzeň – Indiány čeká pátý čtvrtfinálový duel proti Olomouci a jde o hodně, vítězství znamená postup do semifinále!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

HM Aréna, Plzeň
22. března 2016
5. zápas hokejové Česká pojišťovna play-off

První vzájemný duel po dlouhé řadě let viděla Plzeň a nováček extraligy indiány dokonale zaskočil a zvítězil 5:2. Odveta se Západočechům podařila, když uspěli v prodloužení na ledě kohoutů, dva body brali i v nájezdech v HM Aréně a do třetice i v zatím posledním vzájemném měření sil, kdy branku ve hře i rozhodující v nájezdech vsítil Simon. Letos začali lépe kohouti, kteří doma těsně uspěli 3:2. Na západě Čech pak domácí dvakrát dohnali vedení soupeře, dokonce se dostali i do vedení, ovšem opět zisk všech bodů si Olomoučtí zajistili třemi góly v posledních osmi minutách hry. Pak ale již indiáni na svého soupeře vyzráli, když na jeho ledě slavili po výsledku 3:1 a doma vyrovnaný duel rozsekli v nájezdech. V play-off začali navíc také lépe. Doma úvodní duel rozštípli v 77. minutě zásluhou Svobody, druhý zápas zase dvěma trefami v závěru prostřední části. Třetí dokonce v Olomouci Plzeňští ovládli v poměru 8:1, ve čtvrtém ale již slavila Olomouc, když těsně uhájila své území 2:1. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

O sérii

V sérii zatím vedou indiáni 3:1 na zápasy a před svým fanoušky mohou udělat poslední krok. Důvod vedení je zřejmý, defenzivní styl Olomouce na úkor útoku, který platil na soupeře v základní části, nyní dokázali Plzeňští potrestat. Po čtyřech duelech je totiž skóre 14:5 a hlavní postava je tak velmi zřejmá – Matěj Machovský. Mladý brankář Západočechů drží svou procentuální úspěšnost na téměř sedmadevadesáti procentech a modrobílé tak vůbec nemusí trápit, že Olomouc je střelecky aktivnější. Plzeň také táhne její kapitán Ondřej Kratěna, který byl již u šesti branek, což je téměř přesně jedna polovina a také fakt, že bodově přispívá celé mužstvo. Zatím co v Plzni byl rozhodujícím faktorem Tomáš Svoboda či Jaroslav Kracík, na Hané se činili zase právě Kratěna, Miroslav Indrák, Petr Kadlec, Jakub Jeřábek či Jakub Lev. Deset hráčů již navíc získalo alespoň dva body, což na straně Olomouce platí pouze pro čtyři. Nad tři body a výše je pak poměr 5:1.

Oba celky dostaly shodně dvacet početních výhod, Olomouc využila jednu, indiáni čtyři. V oslabení jsou tak Západočeši zatím ze všech celků nejlepší, naopak za Olomoucí je již pouze Zlín a Sparta. V početních výhodách jsou naopak Hanáci jasně poslední, jejich soupeř čtvrtý.

Přestože Plzeň vede v sérii 3:1, vyslala jen 99 střel ve čtyřech zápasech, stačilo to však na čtrnáct branek. To kohouti potřebovali na svých pět branek hned 139 pokusů. Matěj Machovský tak neustále drží svou procentuální úspěšnost zákroků na skvělých více než šestadevadesáti procentech, naopak nejlepší brankář základní části Branislav Konrád již musel i střídat a je těsně pod devadesáti procenty.

V návštěvnosti panuje velká shoda, čtyři souboje série zatím navštívilo lehce přes dvaadvacet tisíc lidí, domácí průměr Plzně činí 5581, v Olomouci pak 5500, tedy dvakrát vyprodáno.

Obrovská poklona a díky všem fanouškům, kteří za námi dorazili do Olomouce! 󾮞󾮗

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 18. březen 2016

Z plzeňského týpí

K pátému zápasu vyhlíží asistent trenéra Ladislav Čihák: „Bude to úplně stejné jako čtyři předchozí duely. Taková ta slova, že Olomouc nemá co ztratit, to jsou klišé. Oni do toho nastoupí s tím, že nechtějí skončit v sezoně. My zase s tím, že sérii chceme doma ukončit a soustředit se na další zápasy. Stoprocentně to nebude nic jednoduchého.“ A doplňuje: „Byl bych rád, kdyby nám to tam napadalo jako ve třetím zápase, ale myslím, že se to nestane a výsledek bude opět těsný.“
Podobně důležitý pátý duel vidí i obránce Lukáš Pulpán: „Bude to bojovný a vyrovnaný zápas, jako to bylo doteď. Výjimka byla jen ve třetím duelu. Doufám, že to tady urveme a uděláme fanouškům radost!“

Michal Poletín před zápasem

Před úterním zápasem čtvrtfinále proti HC Olomouc jsme vyzpovídali útočníka MICHALA POLETÍNA. Jak si užívá play-off? A...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 21. březen 2016

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 14
Počet inkasovaných branek: 5
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 6 (2+4)
Nejlepší střelec: Lev, Indrák – 3 branky
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna – 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Jakub Jeřábek – 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jeřábek, Kratěna, Kubka +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Bližňák -2
Gólmani:
Matěj Machovský – 257 minut / pr. 1,17 , 96,35%


HC Olomouc:
Počet vstřelených branek: 5
Počet inkasovaných branek: 14
Nejproduktivnější hráč: Dávid Buc (1+2)
Nejlepší střelec: Houdek, Rác, Buc, Pekr, Holec - 1 branka
Nejlepší nahrávač: Vyrůbalík, Buc - 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Tomáš Mikúš - 18 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Berle, Skrbek +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Houdek, Staněk -4
Gólmani:
Branislav Konrád – 217 minut / pr. 2,21 , 89,74%
Tomáš Vošvrda    –  40 minut / pr. 7,50 , 75,00%


Výsledky série:

HC Škoda Plzeň 1
HC Olomouc 0pp
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)





Branky a nahrávky: 77. Svoboda (Kratěna, Lev).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) – Skrbek "A", Vyrůbalík "C", Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek "A" – Buc, Herman, Holec – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, Mikúš – Pekr, Rác, Kucharczyk.



HC Škoda Plzeň 4
HC Olomouc 2
(1:1, 2:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 14. Preisinger (Hrňa, Svoboda), 37. Kubka (Kracík), 39. Indrák (Lev, Kracík), 60. Svoboda (Kratěna, Jeřábek) – 5. Rác (Pekr, Kucharczyk), 59. Houdek (Buc).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) – Vyrůbalík "C", Skrbek "A", Staněk, Houdek, Ondrušek "A", Jaroměřský – Holec, Herman, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný – Kucharczyk, Rác, Pekr.


HC Olomouc 1
HC Škoda Plzeň 8
(0:2, 1:2, 0:4)





Branky a nahrávky: 30. Buc (Vyrůbalík, Houdek) – 9. Hrňa, 19. Lev (Kratěna), 21. Indrák (Jeřábek), 24. Lev (Kadlec, Machovský), 43. Indrák (Kubalík), 51. Kratěna (Kadlec, Jeřábek), 57. Kratěna (Kubka, Sklenička), 60. Johnson (Preisinger).
HC Škoda Plzeň: Konrád (21. Vošvrda) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Holec – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, Mikúš – Pekr, Rác, Kucharczyk.
HC Olomouc: Machovský (Polívka) – Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Bližňák, Johnson – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Hollweg, Lev, Poletín.

1 157. zápas v Tipsport extraliga odehrál včera PETR KADLEC, který se tak v pořadí hráčů s nejvíce starty v naší nejvyšš...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 19. březen 2016

HC Olomouc 2
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 0:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 15. Holec (Buc), 56. Pekr (Eberle, Vyrůbalík) - 55. Lev (Svoboda, Kratěna).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) - Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka - Kubalík, Kracík, Indrák - Johnson, Lev, Kratěna "C" - Svoboda, Preisinger, Hrňa - Poletín, Přikryl, Hollweg.
HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) - Vyrůbalík "C", Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek "A", Jaroměřský - Holec, Herman, Buc - Eberle, Řípa "A", Pekr - Mikúš, Húževka, Skladaný - Vodný, Zeman, Rác.