Reprezentace

Pět indiánů obleče reprezentační dresy

V právě probíhající reprezentační přestávce postrádají trenéři A-týmu hned pět hráčů, kteří si plní svoje povinnosti na reprezentační úrovni několika věkových kategorií. O účast v národním týmu navíc vinou nemoci přišel Dominik Kubalík.

V českém národním týmu na Švédských hrách se měl objevit nejlepší střelec Tipsport extraligy Dominik Kubalík. Svojí letošní výbornou formu však nebude moci v Göteborgu předvést, neboť jej skolila nemoc a jeho start na turnaji ve Švédsku zhatila. Trenéři Jandač, Kalous a Špaček tak musel sáhnout po náhradníkovi.

Hned dvojnásobné zastoupení mají indiáni ve slovenském národním týmu. Na domácím turnaji Slovakia Cup, který se hraje v Nitře, budou reprezentovat obránce Peter Čerešňák a útočník Tomáš Hrnka, který tak zažije v dresu národního výběru návrat na stadion, kde s hokejem začínal. „Vždycky se těším na setkání se starými kamarády. Je to velká pocta si zahrát za národní tým a každá pozvánka potěší,“ říká obránce Peter Čerešňák.

Dva hráči zastupují plzeňský hokej také na turnaji hráčů do 19 let ve Švýcarsku. V Zuchwillu se na turnaji pěti týmů představují útočníci Petr Kodýtek a Matěj Chalupa, kteří společně se zbytkem týmu budou bojovat v příští sezóně o účast v reprezentační dvacítce a startu na MS této věkové kategorie. K tomu už letos měl blízko Petr Kodýtek, nakonec se však do finální nominace nedostal.

Poslední zkoušku před dubnovým mistrovstvím světa absolvuje reprezentace do 18 let. Na turnaji ve švédském Sundsvallu nechybí v nominaci trenéra Varadi obránce David Kvasnička, který by měl být na MS v Popradu a Spišské Nové Vsi jedním z lídrů českého týmu.