Ohlasy 40. kolo

Pětačtyřicet zákroků? Alespoň jsem měl šanci vyniknout, směje se Dominik Frodl

Plzeň - Byl to duel se vším všudy. K tomu navíc cenné vítězství a velká porce pětačtyřiceti zákroků. Takový večer prožil Dominik Frodl, proti Spartě nejlepší hráč utkání.

Dominiku, bylo klíčovým momentem zápasu neproměněné trestné střílení Řepíka?
Bylo to za stavu 2:2, takže asi ano, bylo to důležité. Naštěstí mě trefil, minule mi z nájezdu gól dal a prohráli jsme. Mohl to tedy být jeden z těch klíčových momentů utkání.

Jak jste duel vnímal ze své pozice?
Já si to strašně užíval, možná i za fanoušky. Ani si neuvědomuji, jestli jsme tady letos měli takhle parádní zápas. Bylo to vyhecované, přišel plný dům, lidé parádně fandili, byly bitky, šarvátky, padaly góly... Mělo to prostě všechno. Já jsem strašně rád, že jsme to zvládli. Přečkali jsme velký tlak ve druhé části a naopak jim odskočili. Zlomová mohl být i trefa na 4:2, bylo toho dnes prostě více.

Jak jsi si byl jistý u neuznané trefy Sparty?
Vždycky nějaké pochyby jsou. Ale já si byl jistý, že na mě ležel, já se nemohl hýbat. Nejdříve mě jedna střela trefila do hlavy, pak už to šlo do prázdné. Já  jsem nemohl dělat nic. Pouze jsem se trochu bál, jestli jsem byl v brankovišti. I rozhodčí říkal, že si je téměř jistý, že to gól nebude, že to už viděl před tím.

Poprvé se v aktuální sezóně zápas se Spartou rozhodl již po šedesáti minutách. Neříkal jste si, že to bude na prodloužení i dnes?
Neříkal. Člověk nemůže myslet na to, kolik to skončí. Pořád se to tahalo, ale ve třetí části jsem již při vedení o dvě branky věřil, že to doma nemůžeme promarnit. Navíc v utkání o druhé místo.

Měl jste dnes spoustu zákroků, jak se cítíte?
Já nevím, jestli jsem unavený, mě hřeje výhra, tělo to pak vnímá jinak. Je lepší mít více zákroků než třeba patnáct, to říkám pořád. Také mohu někdy v brance vyniknout (smích). Většinou to bývá naopak. Že já mám málo zákroků a druhý gólman čtyřicet. 

Zápas byl dnes ve znamení legend. Jak moc to pro vás bylo speciální?
Vnímali jsme to, dresy byly krásné. Věděli jsme, jakou legendu máme na hrudi. Ale příprava na utkání a všechno kolem probíhalo stejně. 

Dominiku, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!