Ohlasy 32.kolo

Petr Kadlec #7: Dnes se nám úplně nedařilo a v závěru se to projevilo

Plzeň – Indiáni mají za sebou poslední zápas před Štědrým dnem a i potřetí v sezóně dokázali bodovat s Mladou Boleslaví. Dnes ovšem brali bodík pouze jeden, poprvé tak museli sklonit hlavy.

Bitva to byla obrovská, na první trefu utkání se čekalo až do samotného závěru základní hrací doby, kdy se prosadil Milan Gulaš. Domácí ale nesložili zbraně a pět sekund před třetí sirénou v power-play dokázali vyrovnat. „Když dostane pár vteřin před koncem vyrovnávací gól, tak je to pak ztracený zápas. Dnes se nám úplně nedařilo a v závěru se to projevilo,“ klopil hlavu po utkání Petr Kadlec.

Zkušený obránce týmu pomohl nejen defenzivními úkoly, ale také třikrát se ujal provedení samostatného nájezdu. První gól mu nebyl uznaný a musel tak penaltu opakovat. „Popravdě přesně nevím, o co tam šlo. Prý se posunula brána, ale já to neviděl...,“ popisuje kuriózní situaci, kdy Jana Růžičku překonal dvakrát během krátké chvíle.

Indiáni se úvodní trefy zápasu dočkali již na začátku druhé části, ta však nebyla uznána pro těsné postavení mimo hru. „Samozřejmě je těžké tohle pro rozhodčí posoudit v té rychlosti. Každopádně to bylo hodně na hraně, ale asi opravdu bylo,“ vrací se k důležitému momentu střetnutí čtyřicetiletý veterán.

Západočeši s Bruslaři zkřížili hokejky podruhé během prakticky dvou týdnů, ale zápas to byl zcela rozdílný. „Domácí byli značně brusliví, nastřelovali puky a chodili za nimi. Hráli dlouhé přihrávky přes střední pásmo, hra se pak hodně rychle přelévala z jedné strany na druhou. Vůbec se pak nehrálo ve středním pásmu, nic se nevymýšlelo, opravdu to bylo nahoru-dolů,“ říká svůj pohled na utkání zkušený obránce.

I pohled na celkové skóre značí, že v dnešním duelu kralovali oba gólmani. Jan Růžička lapil jednadvacet střel Plzně, Miroslav Svoboda zase šestatřicet Mladé Boleslavi. „Určitě to dnes bylo o brankářích. Míra opět pochytal minimálně čtyři tutovky. Oba gólmani ale zachytali výborně,“ uzavírá Petr Kadlec.