Ohlasy 50. kolo

Petr Kadlec #7: Sezóna teprve začíná!

Plzeň – Bláznivý zápas odehráli indiáni v jihomoravské metropoli. Čtyřmi góly ve druhé části zcela zvrátili vývoj utkání na svou stranu, v poslední dvacetiminutovce ale tři inkasované góly poslaly duel nakonec až do samostatných nájezdů.

V nich lídr uspěl po gólech Davida Stacha, Matyáše Kantnera a Ondřeje Kratěny 3:2, celkově tedy 5:4. Dva získané body a prohra Moutfieldu znamenají, že z extraligového vrcholu již v základní části Západočechy nikdo ve zbývajících dvou kolech nesesadí. Po nich na indiány čeká další dlouhá prodleva, odehrávat se budou duely předkola a prvních čtvrtfinálových dvojic. „Vnímáme to normálně. Tak to prostě je. Sezóna pro nás teprve začíná a my se na to musíme co možná nejlépe připravit,“ říká Petr Kadlec.

Zkušený bek sám rozporuplně prožíval ztrátu vedení 4:1 na ledě Brna: „V úvodní části jsme nehráli dobře, měli jsme hodně vyloučených. Tím jsme dostali Brno do hry. Něco jsme si o přestávce řekli v kabině, trošku jsme i zvýšili hlas a to včetně trenérů. Druhá třetina byla od nás skvělá. Hráli jsme jednoduše, rychle jsme si dávali puky a dohrávali jsme soupeře. Otočili jsme výsledek. Bohužel jsme pak udělali chyby, nepohlídali si je. Samozřejmě to mrzí. Tohle by se nám v play-off nemělo stávat. Takové obraty si nemůžeme dovolovat.“

A jak indiáni vnímali poslední tři duely základní části? „Já bych řekl, že normálně, jako kdyby to byly jakékoliv jiné zápasy. Nedá se říkat, jestli je tolik nebo tolik utkání do konce a nebo je další dlouhá pauza. Jednoduše byly tři kola, ty musíme odehrát a zvládnout je tak, abychom na sebe byli hrdí a mohli říct, že jsme do toho dali všechno,“ popisuje zkušený obránce.

A doplňuje: „U nás to není tolik o bodech, ale o takové té herní pohodě a hlavně, abychom neusnuli na vavřínech. Jak jsem již říkal, sezóna teprve začíná!“

Jak již bylo řečeno, indiáni podruhé v historii ovládli základní část, pod střechou Home Monitoring Arény tak bude viset druhý plakát odkazující na tuto skutečnost. Převezme si tým trofej nebo bude pověrčivý? „Já vlastně ani nevím, jak ta cena přesně je, jestli bude nebo nebude, to asi nyní není úplně důležité,“ směje se kapitán Plzně.

Škodovka se zároveň podruhé v historii kvalifikovala do bojů Ligy mistrů, ty ovšem nyní nejsou pro modrobílé tématem dne. „Tak trochu nijak nyní tuto skutečnost nevnímáme. Z pohledu toho, že je to až příští sezónu, tak teď máme jiné cíle,“ uzavírá.