Prodloužení smluv

Petr Kodýtek a Jan Eberle i nadále indiány!

Plzeň - Nedávno to byl Lukáš Kaňák, kdo potvrdil příslušnost k indiánskému kmeni, dnes vedení HC Škoda Plzeň potvrzuje další dvě jména. Jan Eberle podepsal na další dvě sezóny, Petr Kodýtek na jednu.

Své působení na západě Čech se rozhodli prodloužit útočníci Petr Kodýtek a Jan Eberle. Prvně jmenovaný je plzeňským odchovancem, ve svých dvaceti letech se letos naplno usadil v kádru A-týmu. Odehrál třiatřicet utkání, dvakrát se gólově prosadil a přidal šest asistencí. Ve statistice +/- je na +4. Do tuzemské nejvyšší soutěže nicméně naskočil již před dvěma lety a to včetně duelů play-off. Celkem tak zvládl již 92 střetnutí s bilancí 8+12. Navíc ve 111 utkáních reprezentoval Českou republiku napříč všemi mládežnickými kategoriemi, zaznamenal 44 bodů.

Jan Eberle přišel do Plzně z Olomouce před aktuální sezónou, tedy čtvrtfinálového soupeře Plzně toho jara. Kladenský rodák a odchovanec působil na Hané tři sezóny, bodově byla nejúspěšnější právě ta poslední, kdy v padesáti utkáních vsítil devět branek a přidal osmnáct asistencí. Ozkoušel si také angažmá v Litvínově, Českých Budějovicích, Písku či Ústí nad Labem. Zkušenosti devětadvacetiletý bojovník nabral také v severoamerické WHL v dresu Seattlu nebo na mistrovství světa dvacítek. V dresu se lvíčkem na hrudi nastupoval pravidelně již od sedmnáctek. Aktuálně má v modrobílém dresu bilanci 9+7. Produktivnější jsou pouze Petr Straka, Denis Kindl, Vojtěch Němec a Milan Gulaš.

"Oba dva spolu s Petrem Strakou tvoří lajnu, která si dlouhodobě drží vysoký standard. Proto jsme rádi, že se nám podařilo s nimi prodloužit kontrakty," popisuje Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.