Ohlasy 26.kolo

Petr Straka #23: Derby jako Plzeňák beru jako něco víc a jsem rád, že body zůstaly doma!

Plzeň – Indiáni po pěti domácích nezdarech potěšili své fanoušky výhrou, v derby zametli s Karlovými Vary šesti góly. Kanonádu Západočechů načal a ukončil Petr Straka.

Petře, byl to dnes ideální zápas? Dařily se přesilové hry, oslabení…
Kdyby to bylo ideální, vyhrajeme 6:0 (úsměv). V naší situaci ale musíme vzít, co máme. Je to po dlouhé době, jsme rádi a věřím, že se od toho odpíchneme.

Hrálo se hodně nahoru-dolů, přijali hosté vaši taktiku?
Přijali si nejsem jistý, jestli spíše ne my jejich. Mají výborné protiútoky, když jsme koukali na video, takhle dávají většinu branek. Mají šikovné útočníky, podporují to obránci... I když jsme to věděli, lítali nám tam a byli nebezpeční. Zaplať Pánbůh, že nám tam branky napadaly, že jsme je přestříleli a body zůstaly v Plzni.

Dvakrát jste se prosadil, jak byste branky popsal?
U prvního mi Kody puk hezky prostrčil pod hokejkou soupeře. Podobnou šanci jsem měl v Litvínově, tam to nevyšlo, dnes jsem za to hodně rád. Druhý byl dárek od kluků z lajny, byl jsem na ledě asi dvě vteřiny. Já přijížděl do pásma jako třetí hráč, kluci to ubojovali u mantinelu, já byl spíš připraven jistit nám záda, aby neujeli. Když se ke mně puk odrazil, zkusil jsem vystřelit k tyči a to se povedlo. Mám pocit, že to bylo o hokejku brankáře, takže i trochu se štěstím.

Zažil jste někdy takto rychlé střídaní gólmanů?
To si asi nepamatuji, i když jsem toho zažil hodně. Jednou v Americe například po zhruba půl minutě hry po třech inkasovaných gólech.

Berete jako Plzeňák derby jako něco víc?
Je jasné, že když jsem tady na tom zimáku vyrostl, tak to člověku nedá. Když pak stojím na modré čáře, rozpumpují mi fanoušci krev v žilách. Ale určitě se na zápasy vždy těším, protože v obou městech je atmosféra vždy skvělá. Na druhou stranu pak na ledě jsou důležité tři body a je to duel jako každý jiný.

Dá se střetnutí srovnat s úterní odvetou Ligy mistrů?
Švédové jsou hokejově trochu jiní. Jsou výborní na puku a než spíše rychlé protiútoky, tak hru podrží a strašně rychle si to pak rozdávají. Mají i širší hřiště, takže jim více umožňovalo vysouvat jednoho hráče v plné rychlosti na našeho obránce, což se potom již strašně špatně zachytává.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!