Starší dorost

Play off máme jisté, ale chceme uhájit první místo, říká odhodlaně kouč Michal Straka

Za výtečnými úspěchy plzeňské mládeže v letošní sezoně stojí i mužstvo starších dorostenců pod vedením trenéra Michala Straka. Mladíci indiánů už mají sice před nadstavbovou částí jistou účast ve vyřazovacích bojí, ale chtějí nyní zakončit svojí skupinu na prvním místě, kde aktuálně mají těsný jednobodový náskok před Karlovými Vary.

Do konce první skupinové části vám chybí odehrát dva zápasy a už máte jistotu, že se dostanete do play off. Jste rádi, že zatím vše vychází tak, jak jste si představovali?
Jsme rádi, že jsme v tabulce hodně nahoře a máme už jistotu v nadstavbové části, v níž se střetnou týmy, které už nemohou přijít o účast ve vyřazovacích bojích.

Chybí vám odehrát zápasy proti Kladnu a Litvínovu. Věříte, že uhájíte první pozici před pronásledujícími Karlovými Vary?
Chceme uhájit samozřejmě první místo. V pátek jedeme na Kladno, které ještě potřebuje nějaké body, aby mělo jistotu play off. Pak nás čeká ještě Litvínov, jenž sice už nemá šanci postoupit, ale zároveň se mu všechny body předvádějí i do další části soutěže. Nebudou to proto vůbec lehké zápasy, ale my chceme vyhrát každý duel.

Utrpěli jste tři porážky, všechny proti Energetikům. Čím to podle vás bylo, že se vám nedařilo na Karlovy Vary?
Vary hrají výborně do obrany. Je vždy hodně těžké se proti nim prosadit. Mají dobrého gólmana a hrají organizovaně. Pokud nám proto uteče začátek zápasu, těžko se nám to dohání. Takto probíhaly všechna naše utkání, pouze jednou se nám ho povedlo otočit.

Nyní se spojíte do skupiny s českými a moravskými celky, které rovněž skončily na předních příčkách ve svých skupinách. Těšíte se na vyrovnanější zápasy?
Samozřejmě se všichni těšíme na nové protivníky. Přece jenom hrát furt se čtyřmi stejnými týmy není úplně ono. Bude to zase jiné, když se střetneme například se Spartou, Slavií nebo Salzburgem.

Už jste sledoval, na koho narazíte ve skupině? Kdo by měl patřit k těžkým protivníkům?
Vypadá to zatím na Salzburg, že by měl patřit k nejlepším. Ve své skupině je první a také se může opřít o svojí výbornou akademii. Uvidíme, co předvedou ostatní týmy, ale Rakušané by měli být nejsilnější.

Play off máte jisté. Prostor by proto měl být i například na zkoušení hráčů z mladšího dorostu. Půjdete touto cestou, nebo budete chtít spíše zkonsolidovat svůj tým a vypilovat jeho souhru?
Už v posledních zápasech dáváme prostor hráčům z mladšího dorostu. Někteří kluci zase naopak nakukují do juniorů jako Filip Přikryl, který tam už je prakticky nastálo. K nám se naopak posunul Kremláček, Malát a Adamec.

A máte nějaké mezery ve vaší hře, které byste chtěli zlepšit?
Chceme se samozřejmě zlepšovat průběžně ve všech činnostech. Záležet také bude na tom, s jakými se střetneme soupeři. Pokud se nějaký problém objeví, budeme na něm hned pracovat.