Preview 30.kolo

Plzeň se v závěru roku 2018 vydává do daleké Ostravy!

Plzeň – Předposlední zápas roku 2018 čeká na indiány v opačném koutu republiky, představí se totiž na ledě Vítkovic.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
28.prosince 2018
30.kolo Tipsport extraligy

Do předloňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera zakončila loňskou základní část na skvělém třetím místě, ovšem v prvním kole ji čekal pořádný oříšek – úřadující mistr z Brna. Ten na ledě soupeře ukořistil oba duely v poměru 3:2 a doma hladký postup dokonal 4:0 a 3:1.

Podobné příčky má na dohled i letos, počet výher a proher je prakticky vyrovnaný. Vítkovice zastavily sérii pěti poher, pomohl jim duel na ledě trápícího se Dynama. Následovala cenná výhra nad Spartou, naposledy v Mladé Boleslavi ovšem Ostravané padli 1:4.

Tým pak drží gólman Patrik Bartošák, který vyšrouboval procentuální úspěšností zákroků přes hodnotu 93 a je těsně před Dominikem Frodlem na druhém místě v celé soutěži. Útok zase táhne třetí nejproduktivnější hráč extraligy Ondřej Roman, jenž nasázel osm branek a přidal osmnáct finálních příher. Druhý v mužstvu Ostravanů je pak Radoslav Tybor (11+6).

Co se týče týmových statistik, mají Vítkovice po Plzni nejlepší hru v oslabení v celé soutěži, přesilové hry ovšem patří mezi nejhorší. Na opačné straně startovního pelotonu je pak suma rozdaných hitů i zblokovaných střel. Průměrná domácí návštěva 5372 fanoušků je těsně za Plzní šestá nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

BK Mladá Boleslav 4
HC Vítkovice Ridera 1
(1:0, 1:1, 2:0)


Branky a nahrávky: 18. Skalický (Knotek, Vondrka), 22. Žejdl, 49. Bernad (Musil, Látal), 56. Žejdl (Vondrka, Pabiška) – 32. Szturc (Roman).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Baranka, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Toman, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.


HC Škoda Plzeň 5
HC Sparta Praha 2
(1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Jan Kovář (Gulaš, L. Kaňák), 32. Gulaš (Indrák), 39. Kracík (Stach, Čerešňák), 44. V. Němec (Jan Kovář, Čerešňák), 60. Straka (Eberle) – 30. Klimek (Forman, Smejkal), 42. Pech (Forman, Smejkal).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Indrák (A), Jan Kovář, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Kratěna – V. Němec, Preisinger, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.


Statistika nuda je, má však cenné údaje: