Start EHL

Plzeňský gamerský tým vyhlíží první souboje v ENYAQ hokejové lize!

Zástupci gamerského týmu HC Škoda Plzeň v ENYAQ hokejové lize rozehrají v neděli 20. prosince od 16:30 druhý ročník soutěže, a to proti výběru Olomouce. Před začátkem soubojů přinášíme fanouškům rozhovor s trojicí plzeňských reprezentantů – Dominikem "Dominem" Humpálem, Filipem "Philem93" Strnadem a Michalem "Vajdičem66" Vajdou!

Dominik "Domin" Humpál


Úvodní sezónu EHL odehrál v plzeňských barvách Dominik "Domin" Humpál, který reprezentantem týmu indiánů setrval i pro nový ročník. Do něj vstoupí jako gamerská jednička Škodovky. „Určitě se těším, věřím, že teď dosáhneme na větší úspěch než minulý ročník! Tentokrát jsem měl čas více trénovat a budovat tým, abych byl připraven,“ hlásí zkušený gamer "Domin". Stežejní podle něj bude to, aby plzeňský tým v sezóně nepodcenil žádné mužstvo. A neustále předváděl kvalitní výkony: „Nejdůležitější bude, abychom vyhrávali zápasy, které vyhrát máme – takže porazit papírově slabší soupeře."

Právě o týmech z jiných extraligových klubů má Dominik Humpál dobrý přehled, a to především díky zkušenostem z předchozího ročníku ENYAQ hokejové ligy. „Soupeře znám, potkávám je v duelech, takže vím, jak hrají. To je pro mě velké plus. Nejhůř se mi totiž hraje, když neznám soupeře. A pak je určitě dobré, že mám zkušenosti z offline kol, která hrajeme ve studiu. Z těch jsem byl loni lehce nervózní, protože to bylo něco nového," prozrazuje "Domin". Do soutěže vlétne s novými parťáky, kterými jsou "Phil93" a "Vajdič66". „Těším se moc, mám dva vynikající spoluhráče, kteří dokáží zahrát skvělý hokej! A hlavně jsou to fajn lidi. Chceme vyhrát každý zápas, dáme do toho všechno, co bude v našich silách,“ slibuje Humpál.

V minulé sezóně "Domin" s plzeňským týmem nepřešel přes čtvrtfinále play off, ve kterém gamerský tým Škodovky neuspěl proti pozdějšímu vítězi z Mladé Boleslavi. Jaké jsou ambice pro aktuální ročník? „Základ je znovu play off. Určitě bychom se chtěli tentokrát dostat přes čtvrtfinále a nejlépe urvat nějakou medaili,“ říká Dominik Humpál. Gamer na závěr prozrazuje, jak moc na dálku fandí plzeňským hokejistům v zápasech Tipsport extraligy. „Plzeň mám rád celý život. Přestože jsem z Českých Budějovic, fandím indiánům, protože celá moje rodina pochází z Plzně. Na extraligové zápasy koukám, občas si i vsadím.“

Filip "Phil93" Strnad


Filip Strnad je rovněž zkušeným gamerem, kterého si plzeňský tým zvolil do mužstva díky výběru na takzvanou divokou kartu. „Hokej miluji již od úplného dětství. Byl jsem aktivním hráčem do svých 16 let, poté jsem 9 let dělal rozhodčího. V současnosti už si chodím zahrát jen tak na žízeň. Virtuální hru NHL jsem začal hrát už v roce 1998 na PlayStationu 1, od té doby vlastně hraji každý ročník," představuje se "Phil93". I on si vyzkoušel první sezónu EHL, to však ještě hájil barvy Vítkovic, k čemuž upřímně prozrazuje: „Loni jsem nebyl moc spokojen jak s formátem ligy, tak s mým bývalým klubem. Letos je to úplně naopak, na nový ročník jsem hodně natěšený!"

Další slova Filipa Strnada jistě potěší všechny fanoušky modrobílých: „Je pro mě čest reprezentovat Plzeň. Klub je úspěšný, má nejhezčí logo v extralize a hodně sympatických tváří. Pravidelně sleduji extraligové výsledky, občas se podívám i na zápas indiánů. Mužstvo je v tabulce nahoře, doufám, že se nám takhle bude dařit i virtuálně," hlásí "Phil". Vytyčená meta pro novou sezónu ENYAQ hokejové ligy je naprosto jasná, stejně jako u jeho kolegy "Domina". „Náš první cíl je se dostat do play off. Jakmile splníme první cíl, budeme chtít samozřejmě celou EHL vyhrát," říká Strnad.

Na spolupráci s oběma plzeňskými gamery se Filip Strnad velice těší – skvělá parta je samozřejmě vždycky důležitá. „S "Dominem" a "Vajdičem" se znám velice dobře. Oba dva jsou velmi kvalitní hráči, takže se na naší spolupráci hodně těším. Strategie je jednoduchá – jít zápas od zápasu a snažit se jich co nejvíce vyhrát,“ hlásí "Phil93", který na závěr dodává, že pro tým indiánů bude hodně důležitý start do soutěže: „Musíme určitě dobře začít. Když odstartujeme na vítězně vlně, bude pro nás průběh sezóny snadnější. Nesmíme žádného soupeře podcenit a dát do každého zápasu maximální úsilí!"

Michal "Vajdič66" Vajda

Úplným nováčkem v ENYAQ hokejové lize je třetí do plzeňské gamerské party – Michal "Vajdič66" Vajda. V EHL sice novicem, ale na herním poli to rozhodně neplatí. „Tuším, že od ročníku NHL 14 mě hodně chytil HUT režim, který hraji doteď. Co se týká mého stylu, tak se snažím hrát kombinační hokej, ale samozřejmě záleží na soupeři, co mi ve hře dovolí,“ prozrazuje "Vajdič". Ve svém premiérovém ročníku v EHL bude hájit indiánské barvy: „Je pro mě čest reprezentovat Plzeň, patří k mým oblíbeným týmům v extralize!“

Od celkově druhé sezóny ENYAQ hokejové ligy má velká očekávání: „Jsem hodně zvědavý a natěšený, přece jenom je to něco, co se u nás oproti jiným zemím teprve rozvíjí. Jsem rád, že toho mohu být součástí," říká Michal Vajda. I cíl si do sezóny dává jasný. A hodně nebojácný: „Mám jen ten nejvyšší - vyhrát!"

Na spolupráci s "Dominem" a "Philem93" se Michal Vajda hodně těší. Oba dva zmínění již mají s formátem soutěže i soupeři bohaté zkušenosti, což je pro nováčka v EHL jistě velikým pozitivem „Kluci patří mezi elitu v této hře, jsem rád, že si s nimi můžu zahrát a reprezentovat Plzeň v EHL. Snad jim to moc nebudu kazit, kluci už alespoň vědí, do čeho jdeme.“ Ještě jednou je třeba připomenout, že na gamerský tým Škodovky čeká ostrý začátek v podobě souboje proti Olomouci. „Dobrý start do soutěže bude určitě důležitý, věřím, že ho zvládneme,“ říká "Vajdič66“.