Čtvrtfinále EHL

Plzeňský tým ve čtvrtfinále EHL bojoval až do konce, postup však patří Mladé Boleslavi

Pavel "Pikej" Kail a Dominik "CzechDomin" Humpál, reprezentanti v barvách HC Škoda Plzeň v Esport hokejové lize, odehráli čtvrtfinále play off proti dvojici z Mladé Boleslavi. Plzeňský tým i přes velkou bojovnost na favorita nestačil, takže pro ně v letošní sezóně soutěž končí. Mladoboleslavští sérii ovládli 3:1 na zápasy.

Zápas 1

Jindřich "Jifi23" Fencl (MBL) 3:0 Pavel "Pikej" Kail (PLZ)

Začátek úvodního čtvrtfinálového zápasu byl celkem dost opatrný, ani jeden z gamerů nechtěl udělat chybu. Oba hráči si připsali několik menších šancí, mladoboleslavský "Jifi23" nedokázal proměnit dva úniky, plzeňský “Pikej“ na druhé straně napálil tyčku. První třetina nakonec skončila bez gólů. Druhá část zápasu byla dokonce ještě opatrnější, hráči se snažili hrát hodně zodpovědně, takže dlouho nebyly k vidění velké šance. Prostřední třetina základní hrací doby nakonec taktéž skončila za stavu 0:0. Až na začátku třetí třetiny se skóre poprvé měnilo, gamer Mladé Boleslavi vstřelil gól na 1:0, navíc hned vzápětí zvýšil "Jifi23" na 2:0. Krátce před koncem přišel další gól v síti Plzně, první zápas čtvrtfinále tak ovládla Mladá Boleslav 3:0.

Zápas 2

Radek "Kumbik" Kumbera (MBL) 5:4p Dominik "CzechDomin" Humpál (PLZ)

Druhý čtvrtfinálový zápas odstartoval oproti tomu prvnímu úplně jinak, mladoboleslavský gamer "Kumbik" vedl již ve třetí minutě 2:0. Ve druhé části se fanoušci dočkali prvního gólu Škodovky ve čtvrtfinálové sérii, "CzechDomin“ perfektně proměnil samostatný únik! Plzeňský gamer o chvilku později dokonce srovnal na 2:2. Po čtyřiceti minutách přišla na řadu přestávka za nerozhodného stavu. Zkraje třetí třetiny byl k vidění velký obrat, "CzechDomin“ totiž vstřelil gól na 3:2! Dominik Humpál i nadále ukazoval dobrou formu a rychle zvýšil na 4:2! Jenže mladoboleslavský gamer dokázal zápas díky vyrovnání poslat do prodloužení, které také rychle rozhodl. I druhý bod ve čtvrtfinále tak připadl na stranu Mladé Boleslavi. 

Zápas 3

Oba hráči MBL 3:4 Oba hráči PLZ

Hodně speciální utkání, ve kterém se představili všichni čtyři gameři z obou týmu naráz. Mladoboleslavští se opět dostali do vedení jako první, jenže ještě v úvodní třetině dokázali "Pikej" a "CzechDomin" srovnat i otočit skóre na 2:1. První třetinu vyhráli zástupci Plzně 2:1, druhou část ve stejném poměru zvládli lépe gameři Mladé Boleslavi, proto se šlo do přestávky za stavu 3:3. Ve třetí třetině dokázali jako jediní uspět plzeňští hráči, kteří tak po výhře 4:3 získali první bod ve čtvrtfinálové sérii!

Zápas 4

Jindřich "Jifi23" Fencl (MBL) 5:4p Dominik "CzechDomin" Humpál (PLZ)

Mladá Boleslav měla za stavu 2:1 na zápasy stále ještě jeden mečbol na ukončení čtvrtfinálové série. "Jifi23" ve čtvrtém utkání zvládl lépe první třetinou, kterou dokázal vyhrát 1:0. Druhou část ale naprosto ovládl plzeňský gamer "CzechDomin", který tuto třetinu vyhrál 4:1, například vstřelil dva góly do šatny, takže po čtyřiceti minutách vedl 4:2! I v tomto duelu tak Dominik Humpál vedl už o dvě trefy, ale mladoboleslavský soupeř dokázal ve třetí třetině skóre srovnat na 4:4, proto se zápas znovu dostal až do prodloužení. Také to rozhodli gamer Mladé Boleslavi, která tak po vítězství 5:4 po prodloužení získala třetí bod v sérii, může tak slavit postup.