Preview 23.kolo

Po nedělním obídku na hokej! Lídr přivítá páté Vítkovice

Plzeň – Na indiány čeká první dílek domácího dvojduelu, který zahájí při nedělním odpoledni s Vítkovicemi.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

Home Monitoring Aréna, Plzeň
19. listopadu 2017
23.kolo Tipsport extraligy

V předminulé sezóně indiáni uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby toho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jenže do loňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na osmém místě, letos chce výše. Na úvod nového extraligového ročníku však přišel domácí nezdar se Zlínem a v první porci třinácti utkání brala všechny body pouze čtyřikrát. Od té doby odehráli Ostravané duelů devět a již tento počin překonali, naposledy loupili v Brně 3:1. Výsledkem je tak páté místo a sedm bodíků náskok na místa zaručující jen předkolo play-off.

Hokej Ostravanů navíc baví, po Plzni a Kometě nastříleli nejvíce branek – 66. Tedy v průměru rovné tři na utkání. Inkasovali navíc pouze čtyřiapadesát gólů, méně již jen Mountfield, Brno a Plzeň. Útočné snažení nejvíce podporuje Ondřej Roman, jenž se již šestkrát trefil do černého a přidal jedenáct asistencí. V rámci celé soutěže tento počin stačí na desátou příčku. Na záda mu dýchá (nejlepší střelec týmu) explzeňský Jakub Lev s bilancí (10+6) a Radoslav Tybor (8+7). V brankovišti je zase jasným králem Patrik Bartošák, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent. Šest gólmanů si ale vede ještě lépe.

Vítkovice si hodně pomáhají přesilovými hrami, ty platí v extralize za páté nejlepší. Naopak hra v oslabení je až devátá nejúspěšnější. Přitom mužstvo posbíralo čtvrtý nejvyšší počet trestných minut. Pyšnit se ale může tím, že nikdo jiný nezblokoval více střel a pouze dva mančafty rozdaly více hitů.


Výsledky posledních zápasů

HC Kometa Brno 1
HC Vítkovice Ridera 3
(1:0, 0:2, 0:1)


Branky a nahrávky: 8. Mallet (Štencel, H. Zohorna) – 22. Sloboda (O. Roman, Baranka), 32. Kurovský, 59. Szturc (Baranka).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Baranka, D. Krenželok, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz, Lev, Szturc – Kucsera, Kolouch, Š. Stránský – Kurovský, T. Jáchym, P. Zdráhal – Tomi.


HC Dukla Jihlava 1
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. F. Seman (Stříteský, Suchánek) – 18. Indrák, 45. Stach (Straka).
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Mertl, Gulaš – Pour, Kracík, Indrák – Stach, Kratěna, Straka – M. Chalupa, Preisinger, Hollweg.

Statistika nuda je, má však cenné údaje:

HC Škoda Plzeň

Postavení v tabulce: 1. místo
Počet bodů: 46
Skóre 74:42

Nejproduktivnější hráč: Tomáš Mertl – 26 bodů (15+11)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 16 branek
Nejlepší nahrávač: Milan Gulaš – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Milan Gulaš – všichni 30 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Michal Moravčík +20
Nejhorší hráči v bodování +/-: Tomáš Vracovský -2

Gólmani:
Miroslav Svoboda – 1165 minut / pr. 1,85 | 93,44 %
Alexandr Hylák – 80 minut / pr. 0,00 | 100,00 %
Lukáš Sochůrek – 41 minut / pr. 7,32 | 80,00 %


HC Vítkovice Ridera

Postavení v tabulce: 5. místo
Počet bodů: 36
Skóre 66:54

Nejproduktivnější hráč: Ondřej Roman – 17 bodů (6+11)
Nejlepší střelec: Jakub Lev – 10 branek
Nejlepší nahrávač: Ondřej Roman – 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Roman Szturc – 51 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Lukáš Klok – +10
Nejhorší hráči v bodování +/-: Rastislav Dej, Patrik Zdráhal -2

Gólmani:
Patrik Bartošák – 1169 minut / pr. 2,36 | 92,04 %
Daniel Dolejš – 162 minut / pr. 1,85 | 91,80 %