Preview 49.kolo

Po týdnu opět proti Vítkovicím aneb Déjà vu souboje o příčky nejvyšší!

Plzeň – Druhou středu v řadě zkříží hokejky hráči indiánů a Ridery. Body jsou zatím rozděleny v poměru 5:4…


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

Home Monitoring Aréna, Plzeň
10. ledna 2018
49. kolo Tipsport extraligy

V předminulé sezóně indiáni uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby toho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jenže do loňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera se před sezónou netajila vyššími cíly, než loňské předkolo play-off a zatím svým slovům rozhodně dostála. Aktuálně je třetí, na vedoucí Plzeň ztrácí devět bodů. Na téměř vrchol jí pomohla hlavně série devíti výher v řadě, kterou po výsledku 1:0 uťala až brněnská Kometa. Následně přišel úspěch s indiány 3:0, porážka v přímém souboji o druhou pozici na ledě Mountfieldu 0:4 a naposledy skolení Litvínova 6:3.

Ostravané se činí co do útoku, tak i do obrany. Po Plzni (129) nasázeli soupeřům nejvíce branek (117) a méně inkasoval (84) pouze Mountfield (69) a Brno (80). Mezi třemi tyčemi je strůjcem pevné defenzivy Patrik Bartošák, jenž je spolu s jmenovcem Rybárem a Miroslavem Svobodou jediný, kdo úspěšnost zákroků vytáhl nad třiadevadesát procent. Ale pozor, i dvojka Daniel Dolejš se rozhodně neztrácí, z pěti duelů si odnesl hodnotu přes 92. V útoku zase nejvíce řádí Ondřej Roman, který nasázel devět branek a osmnáct připravil pro své spoluhráče. Na metu sedmadvaceti bodů se dostal i nejlepší střelec týmu - explzeňský Jakub Lev (17+10).

Vítkovice mají deváté nejproduktivnější přesilové hry, pátá je schopnost čelit soupeřům v oslabení. Zároveň posbíraly druhý nejvyšší počet trestných minut, čtvrtý hitů a zblokovaly nejvíce střel. Hokej navíc ve městě táhne, průměrná domácí návštěva 6839 fanoušků je v rámci celé extraligy čtvrtá nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 6
HC Verva Litvínov 3
(2:0, 3:2, 1:1)


Branky a nahrávky: 6. Szturc (Kolouch, Kucsera), 20. Hrbas (P. Zdráhal, Baranka), 22. D. Květoň, 23. Lev (Olesz, Hrbas), 31. Kolouch (Tybor, Kucsera), 48. Lev (O. Roman, Tybor) – 27. M. Hanzl (K. Pilař, Trávníček), 40. F. Lukeš (V. Hübl), 52. V. Hübl (Kubát, F. Lukeš).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Klok, Sloboda, Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška, D. Krenželok – Olesz, Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej.


HC Škoda Plzeň 4
Bílí Tygři Liberec 2
(1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Kratěna (Gulaš, Mertl), 39. Stach (Gulaš), 46. J. Kindl, 48. Pulpán (Gulaš, M. Svoboda) – 20. Bližňák (Ordoš), 23. L. Krenželok (Bakoš, M. Kvapil).
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Indrák (A), Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, D. Kindl – Schleiss, Kratěna, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

Statistika nuda je, má však cenné údaje: