Preview 4.kolo

Podruhé mimo své prérie, poprvé bodově?

Plzeň – Extraligový kolotoč se roztáčí na plné obrátky a indiáni nastoupí již ke čtvrtému utkání, popasují se s Vítkovicemi.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
23. září 2018
4.kolo Tipsport extraligy

Do předloňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera zakončila loňskou základní část na skvělém třetím místě, ovšem v prvním kole ji čekal pořádný oříšek – úřadující mistr z Brna. Ten na ledě soupeře ukořistil oba duely v poměru 3:2 a doma hladký postup dokonal 4:0 a 3:1.

Tým zůstal přes léto víceméně pohromadě, odešel pouze Lukáš Klok do bratislavského Slovanu, Petr Kolouch do Olomouce, konec smlouvy či hostování vypršelo Milanu Bartovičovi, Karolu Slobodovi a Patriku Urbancovi. Naopak na pomoc přišel od indiánů Jan Schleiss, z Jihlavy Petr Šidlík a Erik de la Rose či ze Slovanu Bratislava Tomáš Černý.

V přípravě odehráli Ostravané jedenáct duelů a pětkrát zvítězili. V prodloužení v Havířově, se Slovanem Bratislava 3:1, s Porubou 6:2, v Popradě v nájezdech a s Trenčínem 6:0. Naopak nezdar přišel 1:2 ve Vsetíně, 0:3 s Třincem, 1:3 v odvetě na ledě Ocelářů, 4:6 se Soči, 1:3 na Jegesmedvéku a v nájezdech s Košicemi.

Do extraligy se však Vítkovice vrhly jako velká voda, na úvod zvítězily v Pardubicích 2:1, poprvé doma zase skolily Spartu 3:2 a v minulém kole na ledě Bruslařů uspěly 3:1.


Výsledky posledních zápasů

BK Mladá Boleslav 1
HC Vítkovice Ridera 3
(0:0, 1:0, 0:3)


Branky a nahrávky: 35. Klepiš (P. Musil) – 55. Trška (Dej, Olesz), 56. Kucsera (Š. Stránský), 59. D. Květoň (Mahbod).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk (A), Trška – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.


HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 3pp
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Eberle (Straka, J. Kindl), 46. Allen (D. Kindl) – 27. Kudrna (Klimek), 44. Jarůšek (P. Vrána, Kalina), 64. Košťálek.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.


Statistika nuda je, má však cenné údaje: