Preview 24. kolo

Poprvé v sezóně! Plzeň přivítá Liberec!

Plzeň – Až nyní v aktuálním ročníku Tipsport extraligy zkříží hokejky indiáni s Tygry. A hned se bude jednat o duel celků z čela tabulky!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
14. ledna 2020
24. kolo Tipsport extraligy

Vendeta v nové sezóně se Západočechům za předchozí vyřazení ve čtvrtfinále play-off vyvedla, před téměř vyprodanou Home Monitoring Arénou nasázeli Tygrům tři branky za necelých deset minut a zvítězili pohodlně 5:1. I odveta vyšla lépe pod Ještědem indiánům, ti totiž opět nastříleli soupeři bůra – 5:2 a hattrick zkompletovali v Plzni 4:2. Poslední slovo si ale vzaly šelmy při skóre 4:0. A přesně stejným výsledkem Západočeši zaúřadovali v rámci úplně prvního kola sezóny 2018/19. I Tygři však doma uspěli s čistým štítem – 3:0. V závěru roku 2018 před svými fanoušky zaúřadovala Škoda při skóre 7:3, čtyři branky přitom nastřílela za necelých jedenáct minut. A výsledkem 4:0 pro domácí nakonec boje pod Ještědem skončily. Jakou zápletku na nás oba celky chystají nyní?


Pod pokličkou Liberce

Bílí Tygři vloni opanovali základní část exraligy, jako jediní se přehoupli přes hranici sta bodů, konkrétně jich pobrali 101. Náskok dvou měli na Třinec. Ve čtvrtfinále vyřadili 4:1 na zápasy Mladou Boleslav, v semifinále 4:2 brněnskou Kometu, ovšem ve finále uspěl stejným poměrem právě druhý celek po základní části - Oceláři.

A vedoucí pozici drží Liberec i letos. Aktuálně sice má stejně bodů jako pražská Sparta, ta ale odehrála již o čtyři duely více. Plzeň o jeden a je třetí s mankem pěti bodů. Přitom Podještědští nezačali dobře. Na úvod sezóny v přípravě a Lize mistrů zaznamenali pouze tři úspěchy z osmi střetnutí. Krize ještě přišla ve druhé polovině října a čítala šest utkání bez získaného bodu. Od té doby ovšem Tygři z dvaceti kol pouze dvakrát neuspěli! 2:3 po samostatných nájezdech v Karlových Varech a 0:2 na Kladně. Naposledy doma přejeli brněnskou Kometu 5:0.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Libor Hudáček, který nasázel rovných patnáct branek a přidal dvacet asistencí. Dalším v pořadí je pak Michal Birner (12+16). Mezi třemi tyčemi naskočili tři gólmani, Justin Peters a Marek Schwarz se ale s úspěšností zákroků nepřehoupli přes hranici devadesáti procent. Naopak nad 95 se vytáhl Dominik Hrachovina, který zvládl sedmnáct střetnutí a patnáctkrát se radoval z vítězství.

Početní výhody Liberce jsou v rámci celé extraligy čtvrté, hra v oslabení pak třetí. Suma posbíraných trestných minut je rovněž čtvrtá, rozdaných hitů jedenáctá a zblokovaných střel desátá. Průměrná domácí návštěva přesahující 6500 fanoušků je v extralize čtvrtá nejvyšší.



Výsledky posledních zápasů

Bílí Tygři Liberec 5
HC Kometa Brno 0
(1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kotvan (Marosz), 24. Knot (Lenc, Kotvan), 42. A. Musil (Graborenko), 49. L. Hudáček (Bulíř), 54. L. Hudáček (Bulíř).
Bílí Tygři Liberec: Hrachovina – Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner, Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Průžek – Najman.


HC Škoda Plzeň 5
HC Dynamo Pardubice 0
(2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Kodýtek (Straka), 10. Rob (Gulaš, V. Němec), 29. Kantner (Gulaš, Mertl), 36. P. Zdráhal (Rob, Budík), 47. Gulaš.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Pulpán, Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, Přikryl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Statistika nuda je, má však cenné údaje