Kvasnička před LIT a CEB

Poslední dvojzápas roku 2020! Musíme předvést výkony, které umíme, velí David Kvasnička

Plzeň - Závěr roku bude pro indiány ve znamení cestování. Poslední dvě extraligové střetnutí totiž odehrají na severu a jihu Čech.

Po vánočních svátcích se Plzeň vrátila mezi mantinely ve šlágru kola, kdy z pozice čtvrtého celku průběžné tabulky přivítala třetí Mladou Boleslav. Vyrovnané střetnutí nakonec musely rozetnout až samostatné nájezdy. „Utkání bylo hodně vyrovnané, šance byly na obě strany. Asi zaslouženě jsme si body rozdělili. Poté už to bylo vabank. Škoda, že jsme v prodloužení hráli hodně oslabení a spíše jsme se tak jen bránili,“ hodnotí obránce Škody David Kvasnička. 

A tak tomu bylo i v základní části, poměr vyloučených se nakonec zastavil na 8:7, nechyběla ani desítka pro Jaroslava Kracíka. „Měli jsme hodně vyloučených, ale také řadu přesilovek, takže škoda. Spíše nám uškodilo, že jsme vždy po našem gólu rychle inkasovali. To by se nemělo stávat, že hned další střídání sami dostaneme branku,“ popisuje mladý obránce fakt, že po svých dvou ze tří gólů inkasovali Západočeši do půl minuty.   

Škoda tedy nakonec zapsala pátý nezdar v řadě, výrazně zlepšený výkon ale nastiňuje, že tým rozhodně neleží pod nějakou dekou. „Podle mě je obrovský rozdíl, že se letos nesestupuje. Protože ten tlak je potom úplně jiný. Navíc my máme ještě bodů relativně dost. Samozřejmě je to nepříjemné, při našem úzkém kádru je hra poznamenaná zraněními, ovšem ztráta prvního a druhého centra by asi ovlivnila každého. Snažíme se s tím dělat, co je v našich silách,“ popisuje trenér Jiří Hanzlík. 

Sám byl jako hráč u podobné série, protože naposledy stejnou šňůru nezdarů zaznamenala Plzeň v extralize v mistrovské sezóně 2012/2013. „Já už prakticky zapomněl, jaké to je vnímat to jako hráč. Vzpomínám si, že jsme takovou sérii koncem základní části měli. Také jsme měli nahrané body, tak asi ta koncentrace nebyla taková. Takové šňůry jsou a my musíme pracovat, bojovat, dělat, co je v našich silách a přiklonit si to štěstí na naši stranu tím úsilím. Pro kluky je to samozřejmě nepříjemné, máme mladý tým, cítí tlak, výsledkově se nám nedaří, také to na ně samozřejmě doléhá,“ popisuje bojovník, který v extralize zvládl přes 1000 utkání. 

Nyní na modrobílé čeká velká dvojvýzva. Představí se během tří dní na závěr roku 2020 na ledě Varvy a Motoru. Tedy celků, kteří se společně drží prakticky u dna průběžné extraligové tabulky. „Budou to strašně těžké zápasy. Musíme se na to připravit správně tak, jak máme. Chceme ukončit šňůru proher, takže to chce o to více makat na tréninku,“ vyhlašuje David Kvasnička.  

Zároveň ale dodává, že v obou duelech bude především záležet na předvedeném výkonu. „Je to především o nás. Musíme předvést výkon, který umíme. Když budeme hrát tak, jak si řekneme a máme, tak můžeme vyhrát v Litvínově i Českých Budějovicích. Já osobně bych se tedy soustředil hlavně na nás,“ uzavírá.