Momenty sezóny 3

Přehled nejzajímavějších momentů sezóny 2019/20 – část 3.

Ročník 2019/20 nabídl klubu HC Škoda Plzeň a jeho fanouškům nespočet zajímavých zážitků, úžasných momentů a skvělých akcí. Na mnohé z nich se bude jistě vzpomínat ještě hodně dlouho, pojďme si ve třetí a poslední části našeho článku představit některé důležité okamžiky z uplynulé sezóny.

Tipsport extraliga

Vladimír Bednář a dresy

Hlavní tváří předsezónního videa HC Škoda Plzeň, jež představovalo nové extraligové dresy pro ročník 2019/20, byl pan Vladimír Bednář. Dresy, které všichni fanoušci v uplynulé sezóně na ledě pečlivě sledovali, se nesly v duchu návratu k tradici, ten byl navíc sklouben s moderním designem. Odkazovaly na legendární škodovácké dresy, které jsou tolik typické pro historii plzeňského hokeje. Tvář Vladimíra Bednáře se následně v rámci 40. extraligového kola objevila i na speciálních dresech, které podpořily projekt Legenda legendám.

Hattricky

Indiáni patří dlouhodobě k nejofenzivnějším týmům Tipsport extraligy, o čemž svědčí i individuální statistiky, neboť koruna pro krále střelců putovala již pětkrát v řadě právě do Plzně. V kolonce nastřílených hattricků v novodobé extraligové historii patří HC Škoda Plzeň k extraligové špičce, jak dokazuje tabulka Ondřeje Zamazala.

V extraligové sezóně 2019/20 se hráči Plzně postarali o celkem čtyři hattricky. Celkově pak pět, když k nim přičteme ještě tři trefy Milana Gulaše z domácího utkání Champions Hockey League proti dánskému Rungstedu. Plzeňský kapitán si svůj druhý hattrick na konto připsal v zápase proti pardubickému Dynamu. 

Další třígólové úspěchy mají v zádech hodně speciální příběhy. Jaroslav Kracík, vyhlášený nahrávač, si připsal první hattrick v kariéře na ledě Vítkovic při výhře 5:0. Jan Eberle nasázel tři góly během první třetiny do sítě třineckých Ocelářů, jednalo se o čistý hattrick. Toho dosáhl v posledním domácím utkání sezóny i Matyáš Kantner. Plzeňská 93 zařídila výhru 3:2 nad Kometou Brno, navíc se postarala o ještě jeden unikát. Kantner vstřelil jeden gól v přesilovce, jeden v oslabení a jeden při hře pět na pět.

Bitky

V zápasech Škody Plzeň byla v sezóně 2019/20 řada boxerských představení. Vše odstartovalo již první extraligové kolo na Spartě, kdy se do potyček pustili Matyáš Kantner, Roman Vlach, a hlavně debutant Michal Houdek. Mladý bek si na konci první čtvrtiny soutěže troufl i na zkušeného Davida Musila z Třince, s nímž se utkal v dalším boxerském souboji. 

V krátkém časovém období pak s blížícím se koncem základní části přišly tři velmi zajímavé bitky, do dvou z nich se zapojil bek Adam Jánošík. Ten po příchodu do Plzně prozradil, že má za úkol přitvrdit hru, proti Spartě se tak pustil do bitky s kapitánem Řepíkem, proti Liberci předvedl Jánošík dobrou práci při domluveném souboji proti Adamu Musilovi. 

Zdaleka největší ohlas si však připsal Petr Kodýtek. Nejmenší útočník soutěže se v domácím duelu proti Třinci neohroženě pustil do bitky proti hostujícímu Hrehorčákovi a počínal si naprosto skvěle. Po odvážné akci mu aplaudovala celá LOGSPEED CZ Aréna, Kodýtek si pro sebe získal i následující děkovačku, kterou najdete v přiloženém videu.

Rekordy a statistické úspěchy

Po celou sezónu mohli extraligoví fanoušci obdivovat mnohdy až dechberoucí výkony Milana Gulaše, kapitána HC Škoda Plzeň. Útočník indiánů vyrovnal a záhy překonal několik rekordů, ať už na ligové úrovni, či na té klubové. Milan Gulaš se střelecky prosadil v úvodních deseti kolech uplynulého ročníku. Stanovil tak nový rekord Tipsport extraligy, když dokázal vstřelit gól v deseti po sobě jdoucích zápasech. Stalo se tak v domácím utkání proti Pardubicím, plzeňský kapitán se navíc blýskl stylovým hattrickem. 

Během probíhající sezóny si pak Milan Gulaš na své konto připsal několik dalších osobních milníků, když si mohl do statistik zapsat jubilejní zaznamenaný bod v plzeňském dresu nebo v extralize. Podobně tomu bylo i ostatních hráčů HC Škoda Plzeň, a to nejenom v kolonce nasbíraných kanadských bodů. Mnozí si mohli vychutnat potlesk fanoušků za odehrání jubilejních zápasů, jmenujme například Tomáše Mertla, jenž si v průběhu sezóny odehrál svůj 600. extraligový duel. 

S blížícím se koncem základní části Tipsport extraligy se zdálo být více jasné, že fenomenální Milan Gulaš zdolá i některé klubové rekordy. Plzeňský kapitán o osm bodů překonal rekord klubu v počtu získaných kanadských bodů v základní části, připsal si jich celkem 76 (35+41). Do té doby ho držel Tomáš Vlasák, který si sezóně 2011/12 nabíral 68 bodů. Překonán byl rovněž klubový rekord v počtu nastřílených gólů, Gulaš s 35 trefami překonal počin Františka Černého ze sezóny 1982/83. 

Zastavme se také u gólmana Dominika Frodla, který v sezóně zasáhl v Champions Hockey League do šesti zápasů, v domácí nejvyšší soutěži pak do 51 duelů. Během nich si připsal celkem 29 vítězství, k tomu navíc 7 čistých kont. Žádný gólman z Tipsport extraligy nevychytal více výher a nul.

Návštěvnost

Návštěvnost během ročníku 2019/20 byla opravdu vynikající, Tipsport extraliga hlásila velmi často skvělá čísla. V základní části nakonec na zápasy extraligových mužstev dorazilo přes 2 000 000 fanoušků. K této cifře pomohly napínavé boje až do konce základní části, během kterých se do úplně posledního kola bojovalo o umístění v popředí tabulky a o setrvání v české nejvyšší soutěži. K vysokým návštěvám přispěla i přítomnost Jaromíra Jágra v extralize. 

Plzeňští fanoušci mají na zmíněném čísle nezpochybnitelnou zásluhu! V základní části dorazilo na zápasy HC Škoda Plzeň během 26 domácích duelů celkem 159 488 fanoušků, průměrná návštěvnost v LOGSPEED CZ Aréně tak činila 6 134 fanoušků na jedno utkání. Jednalo se tak o druhé nejlepší číslo od sezóny 2009/10. Příznivce indiánů tedy rozhodně hokej, jakým se Plzeňané prezentovali, bavil, na stadionu si přišli fanoušci na své i při jiných příležitostech, když pro ně byla připravena celá řada zajímavých soutěží.

Bonus na závěr

Protože smích je v současné době velice potřebný, můžete se s námi znovu a znovu zasmát u silvestrovského videa HC Škoda Plzeň z loňského roku!

A v galerii na instagramovém účtu našeho klubu si můžete díky zajímavým fotografiím připomenout první domácí zápas proti kladenským Rytířům.