Ohlasy CHL OF1

Příští týden se do Lausanne pojedeme porvat, hlásí Jakub Pour

První osmifinálové střetnutí v Lize mistrů vyšlo lépe pro švýcarské Lausanne, jediný gól Plzně při prohře 1:2 vstřelil útočník Jakub Pour.

Po reprezentační přestávce indiáni znovu naskočili do zápasového tempa. Měla pauza vliv na jejich rozjezd do prvního osmifinálového duelu proti Lausanne? „Teď jsme nějakou dobu jen trénovali, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Skočili jsme do zápasu a za každou cenu jsme ho chtěli vyhrát. Možná jsme zkraje měli malinko pomalejší rozjezd, ale potom jsme se do toho dostali. Dokázali jsme je zatlačit,“ myslí si Jakub Pour.

Právě mladý útočník protrhl jako první střelecké konto zápasu, když poslal Škodovku ve 35. minutě do vedení díky parádní střele do šibenice. „Byla to práce celé lajny. Matyáš Kantner mi z obranného pásma puk skvěle posunul a po levé straně jsem si to zatáhl k nim do pásma. Roman Vlach mi odtáhl protihráče, já už jsem to potom vzal na sebe a naštěstí to tam padlo,“ říká skromně forvard s 64 na zádech. 

Vyrovnání švýcarského týmu přišlo o tři minuty později, hosté se trefili ještě před koncem druhé třetiny. „Je škoda, že jsme brzy inkasovali vyrovnávací gól, trošku to s námi otřáslo. Neměli jsme pak už moc šancí. Ani oni, takže je škoda, že jsme pak ten gól ve třetí třetině dostali my,“ mrzí Poura.

V duelu byly k vidění jak dvě početní výhody, po jedné na každé straně. Právě ta lausannská byla nakonec úspěšná. „Nakonec rozhodla přesilovka, oni ji bohužel dali. My musíme do příštího zápasu zapracovat na koncovce, protože na jeden gól se vyhrávat nedá,“ ví Jakub Pour.

Ten na závěr dodává, že modrobílí budou o postup bojovat do poslední minuty v odvetě na ledě Lausanne: „Věřím, že si to na videu rozebereme, abychom viděli, co jsme udělali špatně. A příští týden se k nim pojedeme porvat. A tu sérii vyhrajeme! Jsem přesvědčený, že na to máme a zvládneme to.“