Preview TRI

První cesta a hned ta nejdelší! Indiáni míří do Třince

Plzeň – Úvodní extraligový duel mají indiáni za sebou a hned v dalším kole se vydávají na svou nejdelší cestu – do Třince!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk aréna, Třinec
10. září 2017
2. kolo Tipsport extraligy

V předloňském prvním vzájemném měření sil se radovali Slezané, kteří uspěli 4:1, v odvetě zase zvládli lépe nájezdy modrobílí. A situace se opakovala i na jaře roku 2016, kdy Třinečtí uspěli 3:1 na západě Čech a jako domácí i zvládli nájezdy. Loňské duely skončily vždy o gól. Nejprve Oceláři zvítězili na západ Čech, Škodovka se pomstila 4:3. Fotbalově poté Třinečtí uspěli 1:0 v Plzni a nakonec brali i dva body ve Werk areně po prodloužení, když ztratili dvougólový náskok. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Pod pokličkou Třince

Oceláři zakončili loňskou základní část na druhém místě za Tygry se ziskem osmadevadesáti bodů. Jenže hned ve čtvrtfinále je čekala hodně studená sprcha. Doma ztratili s Piráty oba úvodní zápasy a nakonec s Chomutovem vypadli 2:4 na zápasy. Nyní je tým odhodlaný dokráčet dále. „Zvolili jsme novou filozofii klubu, proto jsme angažovali Václava Varaďu na post hlavního trenéra. Václav tady působil jako hráč, trénoval v roli asistenta áčka, pak vedl juniorku, se kterou získal titul. Volba tak byla jasná,“ prohlásil na tiskové konferenci sportovní ředitel Jan Peterek.

Nově působí v kádru Slezanů také navrátilec ze zámoří David Musil a z KHL Tomáš Marcinko. Hostování v Liberci skončilo Vladimíru Svačinovi a Jiřímu Polanskému ve Švýcarsku. Z Chomutova přišel na výpomoc i gólman Jan Strmeň. Naopak Lukáš Doudera zamířil do Litvínova, jmenovec Galvas do Olomouce, David Nosek do Zlína, Cory Kane do KHL, Radim Matuš do Znojma a Ján Sýkora do Pardubic. U týmu skončili i Rastislav Špirko s Kamilem Krepsem.

V rámci letních přípravných duelů se Třinečtí představili šestkrát. Uspěli v Olomouci 4:2, podlehli však ve Vítkovicích 6:3 i se stejným celkem v odvetě doma 2:4. Poté se vydali Oceláři směr Rona Cup, který ovládli, když 4:3 vyzráli na Žilinu, 6:1 na francouzský Scorpions de Mulhouse a na závěr remizovali s domácím Trenčínem 3:3. Svěřencům kouče Varadi se daří i v Lize mistrů. Aktuálně vévodí tabulce D, když dvakrát skolili dánský Esbjerg a s Mannheimem vždy slavil domácí celek. Na začátku října je ještě na programu dvojzápas se švédským HV71.

Výsledky posledních zápasů

HC Kometa Brno 5
HC Oceláři Třinec 4sn
(2:3, 0:1, 2:0 - 0:0)


Branky a nahrávky: 5. V. Němec (Štencel, Vincour), 7. Vincour (Zaťovič, M. Erat), 54. Hruška (M. Erat, O. Němec), 58. O. Němec (M. Erat), rozhodující nájezd T. Svoboda – 1. Marcinko (Martin Růžička, Roth), 9. Irgl (Dravecký, M. Kovařčík), 16. Marcinko (Rákos, M. Doudera), 33. Hrňa (Krajíček).
HC Oceláři Třinec: Hrubec - Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, Musil - Rákos, Marcinko, M. Růžička - Adamský, Polanský, Petrůžálek - Dravecký, Kovařčík, Irgl - Svačina, Ciencala, Hrňa.


HC Škoda Plzeň 5
HC Verva Litvínov 1
(0:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Schleiss (Preisinger, Hollweg), 35. Straka (Mertl, Gulaš), 36. Stach (Indrák, D. Kubalík), 48. D. Kubalík (Indrák), 51. Straka (Gulaš) – 30. J. Černý (M. Hanzl).
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Kvasnička, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Jones – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg – Kodýtek

Zajímavosti ze vzájemné minulosti: