Trenéři

Realizační tým bude pokračovat v nové sezóně ve stejném složení

Plzeň – Beze změn bude pokračovat v příští sezóně realizační tým HC Škoda Plzeň. Smlouvu na další rok prodloužil hlavní trenér Michal Straka i asistent Ladislav Čihák. Přes nabídky z KHL zůstává u týmu také trenér brankářů Rudolf Pejchar.

Michal Straka zažil první kompletní sezónu na pozici hlavního trenéra HC Škoda Plzeň a sezóna to byla velmi vydařená, neboť na jejím konci přišla radost z bronzových medailí. „Jsem spokojený. Ve finále jsou dva nejlepší týmy letošní sezóny a my jsme hned za nimi, z toho mám obrovskou radost,“ říká hlavní trenér Michal Straka.

Na pozici asistenta trenéra bude nadále pokračovat Ladislav Čihák, který k týmu přišel v průběhu minulé sezóny, a spolu s Michalem Strakou vytvořili sehranou dvojici. Na střídačce bronzového týmu zůstává i trenér brankářů Rudolf Pejchar, který obdržel nabídky na trénování do Kontinentální hokejové ligy, ale nakonec se rozhodl pro setrvání v Plzni. U týmu bude nadále působit také kondiční trenér a fyzioterapeut Jaromír Liška.

„Sezóna pro nás dopadla velmi dobře a nebyl vůbec žádný důvod váhat nad setrváním celého trenérského týmu. Zájem byl z obou stran a dohoda velmi rychlá. Komplikovanější situace nastala u trenéra brankářů Rudy Pejchara, který měl nabídku z KHL. Dali jsme si termín, do kdy to vyřešíme, a nakonec to dopadlo tak, že zůstává. Když se podíváme, jaký pokrok udělal s Matějem Machovským i Patrikem Polívkou, tak jsme rádi, že tu bude i nadále,“ říká k prodloužení smluv s trenérským štábem sportovní manažer Tomáš Vlasák.