Kremláček v U20

Reprezentace U20 v Litoměřicích! Indián Kremláček: Ten pocit být na ledě nelze ničím nahradit

Plzeň - Jen co to vládní opatření kvůli šíření nového typu coronaviru umožnilo, sešla se reprezentační dvacítka ke společnému kempu, aby pokračovala v přípravě na blížící se mistrovství světa.

Trenér Karel Mlejnek se svými asistenty, bývalým plzeňskými osobnostmi, Davidem Brukem a Pavlem Trnkou, na pětidenní soustředění povolal i řadu indiánů. Pozvánku obdrželi obránci Vladimír Kremláček a útočníci Filip Přikryl s Martinem Langem. Mezi náhradníky ještě působil Sebastián Malát, na sraz A-týmu zase odcestoval šestnáctiletý David Jiříček.

Mistrovství světa se koná za necelé dva měsíce a díky situaci v České republice ohledně nemoci COVID-19 se někteří hráči dostali na led po až čtyřech týdnech. Hráči potvrzovali, že je těžké udržovat kondici na suchu a poté ji přenést na led, protože se jedná o zcela rozdílné pohyby. Hlavní trenér kvitoval chuť a nasazení. 

Na reprezentanty čekala každý den dvojice tréninků na ledě, nechyběla ani dřina posilovně, k tomu i společné porady a video-rozbory. Další kemp, velmi podobný, jen delší, čeká na české mladíky na stejném místě velmi brzy znovu.

Vladimír Kremláček
Vláďo, jak jste si kemp užil?

Samozřejmě moc! Už je to nějaká doba, co jsme se s klukama neviděli. Bylo fajn se znovu sejít a společně si zatrénovat. 

Co bylo jeho cílem?
Jsem rád, že se vůbec podařilo tento kemp zrealizovat. Díky této nelehké situaci, kdy jsou jen velmi omezené možnosti přípravy, je to asi jediný způsob, jak umožnit širšímu kádru reprezentace U20 alespoň nějakou přípravu. Konečným výsledkem této série kempů bude nominace na nadcházející mistrovství světa. 

Jak moc jste byli testováni?
Každý musel doložit před příjezdem negativní test. Na konci kempu jsme absolvovali výstupní testy, abychom se mohli popřípadě vrátit do klubu. Tak to s největší pravděpodobností bude i v dalších částech kempu. 

Mohli jste kromě zimáku a hotelu někam vyrazit?
Žili jsme “v bublině”. Nikam jsme nemohli, vše se odehrávalo na stadionu. Zázemí v Litoměřicích je skvělé v tom, že se pokoje, jídelna, posilovna i ledová plocha nacházejí pod jednou střechou. 

Asi bylo fajn, že tam byla i řada Plzeňáků, že?
Určitě, jsem rád, že jsme se takhle sešli. Je to i dobrá známka práce našeho klubu. 

Jak moc vám osobně chyběl led a jak se připravujete v této době?
Na led jsem se strašně těšil. Nebyl jsem na něm skoro měsíc. Připravoval jsem se jak v domácí provizorní posilovně, tak i v přírodě. Trenéři nám posílají tréninkové plány, takže jsem se udržoval v kondici, což se mi při nástupu na kemp hodilo. Nicméně pocit být na ledě nelze ničím nahradit. 

Vláďo, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří! 

FOTA: Martin Voltr