Reprezentace U20

Reprezentační dvacítka ukončila první kemp. Indián Malát: Náročná, ovšem skvělá zkušenost!

Plzeň - Jako první ze všech kategorií vyjeli k prvnímu společnému soustředění v nové sezóně hráči výběru do dvaceti let.

Ti se sešli ke společném kempu nedaleko Plzně - v Rokycanech, kde společně strávili šest dní. Z místa konání měli radost i čtyři indiáni - Filip Přikryl, Vladimír Kremláček, David Jiříček a Sebastián Malát.

Jak informuje Český hokej na svých internetových stránkách, bohužel z důvodu opatření finské vlády se v červenci ve Vierumäki druhá naplánovaná společná akce neuskuteční. Národní tým tam měl sehrát dvě utkání proti Finsku a dvě utkání proti Švýcarsku. V současné době se řeší náhradní varianta, pravděpodobná je domácí akce s několika mezinárodními zápasy. V závěru srpna zatím zůstává v programu plánovaný domácí turnaj čtyř zemí, který by se měl konat v Hodoníně. Také v tomto případě se ale čeká na vývoj situace ohledně cestování.

Právě proběhlá úvodní akce ale splnila očekávání, ovšem na hráče čekala také pořádná porce tréninků. „Byli jsme rozděleni na dvě skupiny. Přičemž ráno jsme měli tréninky ledě, ale také v posilovně. Odpoledne jsme zase proti sobě hráli modelové duely,“ popisuje jeden z kvarteta nominovaných Plzeňáků Sebastián Malát.

Mladý forvard oslavil v únoru osmnácté narozeniny, opožděný dárek dorazil o něco později. „V březnu mi volal pan Mlejnek a říkal, že jsem v širší nominaci. To bylo hrozně fajn a pochopitelně mě to příjemně potěšilo,“ vypráví a doplňuje: „Navíc vždycky je lepší, když s vámi jede někdo z klubu. Takže bylo příjemné, že trenéři ukázali i na mé spoluhráče.“

Dravý útočník vloni zapsal již šestnáct startů za extraligový A-tým, právě s ním se nyní nachází uprostřed letní přípravy. „Samozřejmě je velmi náročná, ale myslím si, že si na to již všichni nějakým způsobem zvykli,“ směje se a dodává: „Určitě byl ale kemp příjemnou změnou.“ Jak ale po chvilce přiznává, naskočit po kopcích Šumavy do bruslí také nebylo úplně nejsnazší: „První dva tréninky na ledě byly docela náročné, protože přeci jenom se jedná o zcela jiný pohyb. Ovšem postupem času se to zlepšilo.“

Pravidelný mládežnický reprezentant vloni celou porci zápasů rozdělil mezi juniory, A-tým, ale i celek Klatov. Ani jedno play-off se však kvůli situaci ohledně šíření nového typu Coronaviru neprožil. „Přišli jsme o vrchol sezóny, takže to určitě mrzelo moc. Ovšem domnívám se, že ta opatření byla oprávněná a na místě, takže se s tím nedalo nic dělat,“ krčí rameny a dodává, že rozhodně o nucené pauze nelenivěl. „Určitě jsem si ale stihl i odpočinout. Pro mě osobně sezóna byla náročná, měl jsem spoustu zápasů, takže jsem rád, že jsem mohl vydechnout a nabrat síly. Také jsem trávil spoustu času s rodinou. Na druhou stranu nám kondiční trenér Honza Snopek posílal tréninky, abychom se udržovali v kondici,“ uzavírá Sebastián Malát.  


FOTO: Juniorský hokej