Marcel v U18

Reprezentační osmnáctka finišuje přípravu na MS! Indián Marcel: Je to velká motivace!

Plzeň - Čeští mladíci mají za sebou další ze série příprav na vrchol sezóny - mistrovství světa, které se letos koná v Americe.

Reprezentační osmnáctka finišuje přípravy na světový šampionát, který se rozeběhne koncem dubna v americkém Plymouthu. Na svěřence Jakuba Petra čekají v základní skupině domácí hráči, Rusové, Finové a Němci. I v dnešní nelehké době se ale snaží čeští mladíci připravit, jak jen to jde.  

Tým se totiž poprvé sešel až v Plzni v polovině října, poté v průběhu prosince ve Vyškově a o měsíc později na stejném místě. V únoru pak dokonce došlo na dva přátelské duely na Slovensku s tamním výběrem. Bilance? Výhra a prohra. Nyní skončilo další soustředění, konkrétně v Litoměřicích. 

A indiánská škola měla opět své zastoupení, pro tentokrát obdržel pozvánku Marcel Marcel. Sedmnáctiletý štírek si měl letos kroutit již druhou sezónu mezi juniory, kvůli celosvětové pandemii nemoci COVID-19 ale zvládl jen sedm utkání. Další pozvánka na reprezentační sraz tak pochopitelně udělala velkou radost. „Užil jsem si to moc, byl to skvělý kemp. Hlavní náplní byla práce na detailech herního systému,“ popisuje.

Zároveň se ale nejednalo o nic lehkého, na hráče čekaly několikafázové tréninky, porady a podobně. „Ráno jsme měli trénink, po něm pokračovala suchá fáze. Následoval polední klid po obědě a odpoledne další trénink, poté večeře a porada,“ prozrazuje mladý forvard a dodává, že možná účast na mistrovství světa je velkým lákadlem: „Obrovským. Hlavně je to velká motivace se o to místo v kádru poprat.“